Ciutadans presenta al·legacions per les concessions funeràries de Sabadell

Volen que les prèvies a 1988 no hagin de renovar-se fins als 99 anys

Redacció
09 de novembre del 2018
El grup municipal de Ciutadans a l'Ajuntament de Sabadell ha presentat al·legacions al reglament del cementiri municipal perquè es prorrogui de 50 a 99 anys la caducitat de les concessions funeràries concedides abans del 3 de desembre de 1988, quan va entrar en vigor el Reglament de Patrimoni d'Entitats Locals. Ho fa considerant-les béns de domini públic.

La iniciativa segueix les recomanacions dels síndics de Sabadell i de Catalunya i de diverses sentències del Tribunal Suprem. A més, la formació taronja demana que el consistori assumeixi la responsabilitat pels robatoris i actes vandàlics que es produeixen en el recinte, dues al·legacions que obligaran a l'equip de govern a elevar de nou al ple la proposta del reglament debatuda en la sessió d'octubre. 

Des de 2010, quan la Funerària Torra S.A. va assumir la gestió del cementiri, s'estan enviant notificacions a tots els concessionaris de fa 50 anys perquè paguin la renovació de la sepultura. Aquesta situació ha provocat nombroses queixes dels afectats a la Sindicatura Municipal de Greuges, segons la força.

En aquest sentit, el partit recorda que els ajuntaments d'altres ciutats properes com Terrassa o Corbera de Llobregat van acceptar els consells dels seus síndics en aquest tema. En canvi, en el cas de la concessionària Torra, el quatripartit "s'autodenomina d'esquerres però castiga al ciutadà i protegeix a l'empresa Torra", senyala en un comunicat. 

Una segona al·legació presentada sobre seguretat en el recinte es basa que el cementiri és un terreny municipal i el ciutadà no hauria de pagar per reparar els desperfectes per robatoris o vandalisme. La Síndica de Greuges de Sabadell, destaca el partit, rep de forma recurrent queixes per aquest tipus d'incidents, motiu pel qual es proposa revisar l'actual assegurança contractada per determinar si cal ampliar les condicions i que l'Ajuntament assumeixi la responsabilitat.