Sabadell defensa l'actuació policial amb els assaltants que volien retirar la pancarta dels presos polítics

Asseguren que van mantenir una actitud provocadora vers els agents

Alguns dels membres del grup intentant arrencar la pancarta
Alguns dels membres del grup intentant arrencar la pancarta | Youtube
Redacció
08 de novembre del 2018
Actualitzat a les 15:38h

L'Ajuntament de Sabadell ha emès un comunicat defensant l'actuació de la Policia Municipal i els Mossos d'Esquadra que la matinada de dilluns van evitar que un grup de persones retirés per la força la pancarta que demana la llibertat dels presos polítics a la façana consistorial. Ho fan després que el col·lectiu autor de l'acció va burlar-se obertament dels agents i els va injuria, penjant un vídeo a la xarxa.

En el comunicat, l'Ajuntament assegura que l'actuació del policia municipal que custodiava la casa consistorial va ser correcta i proporcionada als fets, en què vuit persones es van acostar a la façana encaputxades i amb una perxa. "Van mantenir en tot moment una actitud provocadora, hostil i de manca de respecte envers l’agent de policia que en aquell moment estava de torn", assenyala el text.

Els reforços de la Policia municipal i Mossos que hi van acudir van ser els adequats pel nombre de persones, l’instrument que portaven i l’actitud que mostraven les persones encaputxades, un desplegament que va permetre identificar les vuit persones, totes de fora la ciutat i conegudes per haver portat a terme accions similars en altres poblacions.