«Prou!», el lema d'enguany de Sabadell per combatre la violència de gènere

Prop d’un 60% de les atencions al SIAD són per situacions de violència masclista

Redacció
09 de novembre del 2018
El proper 25 de novembre se celebra el Dia Internacional per a l’Eliminació de les Violències envers les Dones i aquest dijous l'Ajuntament de Sabadell ha presentat el programa, que sota el lema “Prou!”, es vol sensibilitzar sobre aquests comportaments per tal d’eradicar-los.

El 16 de novembre, al Casal Pere Quart, amb la participació de representants dels àmbits institucional, acadèmic, legal i associatiu, es farà la Jornada Connectad@s, i adreçada a professionals que treballen en el camp de la igualtat. Es posaran sobre la taula, la relació entre els i les joves i les violències masclistes a les TIC, qüestions com el sexpreading i el marc legal on es produeix la violència en línia. 

El 22 de novembre hi ha prevista una xerrada col·loqui, que duu per títol “Violències a cop de clic: Traspassant les pantalles”, a càrrec de la psicòloga i ciberactivista Ianire Estébanez, autora del blog “Mi novio me controla...lo normal”. Uns dies abans, el 14 de novembre, l’entitat Nous Homes de Sabadell oferirà al Centre Cívic de la Creu Alta - Cal Balsach la xerrada col·loqui “Desemmascarar el masclisme a les xarxes socials”.

També es diversos tallers, i l'acte central, que tindrà lloc el mateix dia 25. A les 12 del migdia, es farà un recorregut contra la violències masclista, amb principi i arribada a la plaça del Doctor Robert. A la mateixa plaça es portarà a terme una acció creativa, a càrrec de Dona Cançó.

El casos atesos el 2018

Des de l'1 de gener i fins al 31 d'octubre d'enguany, s’han obert 324 expedients nous, dels quals 265 corresponen a dones que han vingut per primera vegada al Servei d’Informació i Atenció a la Dona (SIAD) - l’any passat van ser 281- i 59 són expedients que s’han tornat a obrir, corresponent a dones que havien estat ateses anteriorment -el 2017 van ser 75-.

D’aquests nous expedients, n’hi ha 11 que corresponen a dones de municipis propers. En total, s’han realitzat 1.453 visites, tant per part de les treballadores socials, com de les psicòlogues i de les juristes.

Pel que fa a l’atenció de psicologia infanto-juvenil, s’han atès per primera vegada 53 nens i nenes i s’ha continuat fent seguiment a 20 infants que van iniciar l’atenció l’any anterior. En total, s’ha treballat amb 73 nens i nenes -aquest any s’ha ampliat el servei de 20 a 25 h setmanals, a partir de l’1 de maig-.