El contracte d'Smatsa s'hauria copiat d'un d'anterior per reduir l'aval requerit

L’exregidor Cristian Sánchez responsabilitza Paco Bustos de l’organització del gran sopar de campanya de Manuel Bustos

L'exregidor Cristian Sánchez, a la sortida del jutjat de Sabadell
L'exregidor Cristian Sánchez, a la sortida del jutjat de Sabadell | Albert Segura
08 de novembre del 2018
Actualitzat el 09 de novembre a les 22:02h
El contracte de la neteja viària i la recollida de la brossa a Sabadell s’hauria copiat d’un altre plec per afavorir l’empresa Smatsa. Així s’ha desprès de la declaració del cap dels serveis jurídics de l’àrea d’Espai Públic de l’Ajuntament, Joan Fieguras, que aquest dijous ha declarat davant la jutgessa que instrueix el cas Mercuri, Beatriz Faura, en qualitat d’investigat per la peça separada 28, centrada en la concessió del servei de neteja i recollida d'escombraries a Smatsa. L’exregidor del PSC Cristian Sánchez també ha comparegut, responsabilitzant a Paco Bustos de l’organització del gran sopar de campanya de Manuel Bustos a la Pista Coberta d’Atletisme l’any 2015, i que l'empresa hauria pagat íntegrament.

Segons ha explicat en acabar les declaracions l’advocat de l’acusació popular, Raul Garcia Barroso, Figueras ha explicat que s’hauria comès un “error” a l’hora de redactar el plec de clàusules per al concurs del servei. Concretament, aquesta anomalia se centraria en els diners que configurarien l’aval bancari, procedent, ha explicat, a la quantitat d’un document anterior, fet que rebaixava de 5 milions a 600.000 els euros necessaris per assumir el servei.

“El contracte, en paraules textuals d’un dels investigats, va ser un error de copia i enganxa, això és una presa de pèl, perquè aquest contracte suposa el 18% del pressupost municipal, i que ens diguin que va ser una errada fortuïta de copia-enganxa, jo no m’ho crec com a advocat”, ha assenyalat Barroso. En aquest sentit, considera que aquest fet reforça que hi va haver una intenció “d’algunes persones” de posar-ho fàcil perquè Smatsa assumís el servei.

L’advocat recorda, a més, que l’empresa ni tan sols va presentar l’aval bancari en el termini establert pel propi plec de clàusules. No obstant, es va donar més temps a l’actual concessionària perquè els el presentés.

Cristian Sánchez apunta obertament a Paco Bustos

Si dimarts l’exregidor d’Espai Públic Paco Bustos responsabilitzava el llavors primer secretari del PSC a Sabadell, Cristian Sánchez, de l’organització del sopar multitudinari a la Pista Coberta d’Atletisme, avui Sánchez no s’ha mossegat la llengua i li ha tornat la pilota. “Ha apuntat a Paco Bustos de manera rotunda, ha explicat que tota la part econòmica i administrativa ho duia el responsable de campanya, que era Paco Bustos, i que ell tot el que feia era com molts altres militants, seguir ordres, fer de voluntari, i el que calia, però sempre sota les seves ordres”, ha explicat Barroso.

Sánchez també ha destacat que un dels citats com a testimoni en aquesta mateixa peça del cas Mercuri, Manuel Serra, va ser el responsable d’assumir l’acte a nivell tècnic, tot i que ell mateix ho va desmentir. “En la seva declaració, Sánchez deixa caure que va acabar sent càrrec de confiança directe de l’alcaldessa de Montcada i Reixac, i tots sabem quina és la vinculació de Paco Bustos amb Montcada”, ha apuntat.

Al desembre es reprendran les declaracions d’investigats, moment en què passaran pel jutjat representants del PSC, entre ells l’exregidora Anna Carrasco.