Smatsa presentarà un ERO que afectará «més de 40 persones»

L'Ajuntament avisa que no permetrà cap acomiadament i demana informació a la concessionària

Redacció
07 de novembre del 2018
Actualitzat a les 15:44h
L'empresa Smatsa ha anunciat l'aplicació d'un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que afectarà "més de 40 persones" de la plantilla. Així ho ha apuntat el director de producció, Gerard Jori, tot i que no ha detallat la xifra exacta i s'espera que surti després de la reunió amb el comitè d'empresa, fixada per aquest dijous. 

El motiu, tal com ha subratllat, és perquè "es deixaran de fer 4.000 serveis" per l'aplicació de la Instrucció Tècnica de Facturació (ITF), apuntant directament cap a l'Ajuntament de Sabadell que "ens van avisar el passat 31 d'octubre que al dia següent s'aplicava". A més, "hi haurà modificacions en les condicions de treball", amb canvis de torn, de matí a tarda, de tarda a nit i treballar dissabtes, entre d'altres mesures. 

Jori ha calculat que entre finals d'aquest mes de novembre i principis de desembre s'haurà implementat l'ERO, després de les negociacions pertinents.

El consistori es nega als acomiadaments   

L’Ajuntament ha assegurat que no permetrà "cap reducció de personal ni una reducció dels serveis prestats". Ha recordat que al contracte hi figura el manteniment de la "prestació dels serveis i del personal necessari, assumint les despeses d'explotació associades al seu risc i ventura". 

D'altra banda, ha requerit que, en un termini de cinc dies, aportin informació sobre quines funcions estan fent actualment les persones que vol acomiadar, així com el detall de com assumiran els serveis que actualment estarien fent aquestes persones.

La setmana que ve es reunirà amb el comitè d'empresa per traslladar que la ITF "ni modifica els preus dels serveis, ni els redueix", sinó que assegura que la concessionària factura només "pels serveis que realment fa" i al preu que va oferir en la licitació, pel qual van ser contractats.