​Els sindicats denuncien l'atac i insults a agents de la Policia Municipal de Sabadell

El col·lectiu Brigada 155 i Groc Enlloc va injuriar sobre els agents quan van evitar que despengessin la pancarta dels presos polítics de l’Ajuntament

Alguns dels membres del grup intentant arrencar la pancarta
Alguns dels membres del grup intentant arrencar la pancarta | YouTube
Redacció
07 de novembre del 2018
Actualitzat a la 13:50h

Els sindicats UGT i CCOO a la Policia Municipal de Sabadell denuncien l’atac que agents del cos van rebre per part de membres del col·lectiu Brigada 155 i Groc Enlloc la matinada de diumenge a dilluns a la plaça Sant Roc. Unes vuit persones, que van ser identificades, pretenien despenjar la pancarta de la façana consistorial que demana la llibertat dels presos polítics quan agents del cos els van aturar.

No obstant, membres del grup van enregistrar amb telèfons mòbils les identificacions, un vídeo que ells mateixos han penjat a la xarxa i on es mofen dels agents amb insinuacions com que un d’ells ha begut en acte de servei o que un altre fa un suposat moviment per treure l’arma de foc. Aquestes afirmacions són, segons destaquen els sindicats en un comunicat, “tan falses com injurioses”.

Per aquest motiu, defensen que sigui quina sigui la ideologia que es defensi la feina dels agents passa per fer complir la llei: “Els policies no podem permetre que es pretengui desobeir les nostres instruccions, quan són motivades i tenen l’objectiu de mantenir la seguretat ciutadana i la pau social”, assenyalen.

En aquest sentit, apunten que no permetran cap acte, tingui l’objectiu que tingui, que s’executi dins un caire d’hostilitat manifesta, nocturnitat, disfressa i enfrontament amb superioritat numèrica. “Ningú té el dret de menysprear i injuriar un policia o qualsevol treballador municipal, amb gairebé 40 anys de professió i amb un full de serveis implacable, no permetrem que ningú insulti greument i públicament un agent de policia que ha estat sempre un exemple de professionalitat i bones pràctiques per a tots nosaltres, fent difusió d’una caricaturització d’ell”, apunten.

Els sindicats mantenen que no permetran fer creure que es va actuar de forma desproporcionada, assegurant que la seva actuació va ser rigurosament ajustada a Dret i proporcional, donada la situació de tensió i enfrontament que aquests individus van generar. Per tot plegat, condemnen l’insult als agents, i demanen a l’Ajuntament i a la Direcció de Prefactura una resposta jurídica en la defensa de l’actuació policial.