​Lourdes Ciuró demana la dimissió de Carlos Lesmes i planteja una reforma del reglament hipotecari

La diputada al Congrés i alcaldable a Sabadell considera que amb la sentència del Tribunal Suprem es beneficia “els poderosos”

Façana del Tribunal Suprem
Façana del Tribunal Suprem | Europa Press
07 de novembre del 2018
Actualitzat a la 13:10h
La diputada al Congrés dels Diputats i alcaldable de Junts per Sabadell a les eleccions municipals, Lourdes Ciuró, demana la dimissió del president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes, després de la resolució que estableix que han de ser els ciutadans qui assumeixi l’impost de les hipoteques. Ciuró també plantejarà una modificació del reglament hipotecari perquè siguin els bancs qui per llei l’hagin d’assumir.

En una atenció a mitjans de comunicació a Sabadell, l’alcaldable ha considerat de "fet inaudit" la decisió de l’alt tribunal. "La Justícia i els tribunals hi són perquè els poderosos no ho puguin decidir tot, i aquí s’ha trencat aquest principi, on els poderosos han trucat per fer canviar de parer el poder judicial", ha assenyalat.

És per això que en responsabilitza el president del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, i per aquest motiu ha anunciat que presentaran una iniciativa al Congrés dels Diputats perquè el reprovi i en demani la dimissió: “Estem davant d’un col·lapse de l’arquitectura judicial”.

A banda, Ciuró ha apuntat que el PDeCAT també plantejarà una modificació del reglament hipotecar "perquè les despeses de constitució de la hipoteca les pagui aquell qui deixa els diners i que és qui té interès en inscriure al registre aquests títols".

Un "dia negre"

La candidata a l’alcaldia de Sabadell ha qualificat aquest dimarts com un "dia negre" per a la Justícia espanyola: "Ahir Europa va dir a la Justícia espanyola que vulnera els drets", ha assegurat, en referència a la sentència del Tribunal de Drets Humans de la Unió Europea (TEDH) en què conclou que l'Audiència Nacional va vulnerar els drets fonamentals de l'exportaveu de Batasuna Arnaldo Otegi en el judici pel cas Bateragune.

"Entre que es vulneren els drets humans fonamentals i que es canvien sentències a mida dels poderosos, hi afegim que tenim persones a la presó sense judici, sense sentència i amb uns delictes fets a mida per a poder-los encausar", ha assenyalat Ciuró, que ha considerat que la Justícia espanyola "és una pantomima" i que els poders judicials "estan viciats".