El Més Petit de Tots farà una quarantena de funcions entre LaSala i L’Estruch

És la 14a edició d'un referent del sud d'Europa de certàmens infantils

Redacció
06 de novembre del 2018
La 14a edició del Festival El Més Petit de Tots, que se celebrarà del 10 al 15 de novembre, ha programat 41 funcions entre LaSala Teatre i Ca L’Estruch. 18 de les quals seran per a escolars. A més, cal afegir tres tallers familiars a les biblioteques del Nord, de Ponent i Vapor Badia.

Dins el certamen, s'han programat les Jornades Professionals de l’esdeveniment, entre el 16 i 18 de novembre a Ca L’Estruch sota el lema de Crossing Borders. S’espera que es concentrin una seixantena de professionals nacionals i internacionals de les arts escèniques per debatre sobre aquest àmbit entre els més petits.

Els espectacles d'aquesta edició combinen disciplines com la dansa, el teatre, la música, el circ i l’audiovisual, entre altres, sempre fent del joc una peça essencial. En tots els casos, a més, els artistes juguen amb les sensacions del públic sobrepassant els límits, tant físics com de concepte, de l’escena.

La firmes internacionals acaparen bona part de la programació. Entre alguns dels noms hi haurà els belgues Cache Cache (A fet i amagar), produïda pel Théâtre de la Guimbarde, i Niet drummen! (A cop de tambor!) del teatre De Spiegel; Tre ben de la companyia Aaben Dans (Dinamarca); Tuntu, un espectacle pensat per a nens amb discapacitat visual del Dance Theatre Auraco (Finlàndia) i Lulla (Cançó de bressol) de la companyia Dybwikdans (Noruega).
 

Activitats d'una altra edició del festival El Més Petit de Tots a Sabadell Foto: Juanma Peláez


La presència internacional es completa amb la performance Wax (Cera) creada pel TJP Centre Dramatique Nationald’Alsace (Estrasburg, França) i el The Garden of spirited minds (El jardí de les ments despertes), una proposta creada i dissenyada per l’artista serbo-sueca Dalija Acin, que experimenta amb el temps sense marcar els límits de l’espectacle permetent que el públic entri o surti quan ho desitgi.

La producció catalana

Pel que fa els espectacles de casa d’aquesta edició, tots són creats i produïts a Catalunya. El musical Hits de Pistatxo Produccions; Jungla, un viatge per un ecosistema molt especial de la Companyia Big Bouncers, que és la coproducció d’El Més Petit de Tots 2018 i el Mercat de les Flors; Loo produït per Ponten Pie i el Festival Més Petit de Tots 2017 i Little night, que ofereix als més petits una experiència interactiva de la mà d’Imaginart.

14 teatres d'arreu del territori 

Un total de 122 funcions repartides per 11 poblacions catalanes i amb 15 companyies nacionals i internacionals. En total, l'esdeveniment estarà a 14 teatres catalans: el Teatre de l’Aurora d’Igualada, el Mercat de les Flors i el SAT Sant Andreu Teatre de Barcelona, el Teatre Municipal de l’Escorxador de Lleida, el Teatre Principal d’Olot, el Teatre Municipal de Benicàssim, el Teatre Auditori de Sant Cugat i el Teatre Mira-sol de Sant Cugat, el Teatre Clavé de Tordera, el Teatre Auditori de Granollers, el Teatre de Tarragona i l’Atrium de Viladecans.

A més, hi ha altres espais que acolliran activitats del Festival, com la Roca Umbert Fàbrica de les Arts de Granollers, la Fàbrica Fabra i Coats de Barcelona, la Biblioteca Pública de Lleida i les biblioteques Volpelleres Miquel Batllori i Mira-sol Marta Pessarrodona, totes dues de Sant Cugat.

Per tot plegat, El Més Petit de Tots s’ha consolidat com el principal festival del sud d’Europa pel que fa a arts escèniques de 0 a 5 anys i converteix Sabadell en la capital internacional d’aquest sector.