VÍDEO Un grup de persones intenta retirar la pancarta dels presos polítics de l'Ajuntament de Sabadell

Agents de la Policia Municipal els han acabat identificant

Alguns dels membres del grup intentant arrencar la pancarta
Alguns dels membres del grup intentant arrencar la pancarta | Youtube
Redacció
06 de novembre del 2018
Actualitzat a les 20:18h

Un grup de persones va intentar retirar la matinada de diumenge a dilluns la pancarta de "llibertat presos polítics" de l'Ajuntament de Sabadell. Ho van provar amb una perxa, però els agents de la Policia Municipal de Sabadell que custodien l'edifici els ho van impedir. 

En l'enregistrament, que es va produir poc després de la una de la matinada de dilluns, es pot veure com una de les persones li va recriminar al policia la seva actuació de manera ofensiva cap a l'agent, demanant-li que no el toqués. En el vídeo, que el propi col·lectiu ha difós a la xarxa, es pot veure com li pregunta per què no pot retirar el missatge de la façana, moment en què el policia el limita a dir que "no es pot treure, simplement, perquè no". Poc després arriben més reforços del cos de policia municipal.

En l'arribada d'alguns d'aquests agents, els autors del vídeo fan un seguit de comentaris sobre els policies, amb moments tensos com quan se'ls demana que deixin de gravar amb el telèfon mòbil. "Si no passa res, per què no puc gravar", qüestiona amb to burleta un dels autors de l'acció, moment en què un dels agents subratlla: "Li podem requisar". 

Es tracta d'una acció duta a terme pels moviments Groc Enlloc i Brigada 155 que, com expliquen a la policia, treuen "porqueria secessionista". En el vídeo, a més, amenacen de en denunciar l'Ajuntament per prevaricació i malversació, igual que van fer a Sant Celoni. El consistori, pel seu cantó, ha confirmat els fets però no ha fet cap valoració al respecte.