Desarticulada una organització criminal amb ciutadans del Vallès implicats

La Guàrdia Civil ha detingut onze persones que es dedicaven a robar a l'interior de camions estacionats a les àrees de servei

Material requisat per la Guàrdia Civil dels robatoris.
Material requisat per la Guàrdia Civil dels robatoris. | GC.
Redacció
06 de novembre del 2018
Actualitzat a la 13:03h

La Guàrdia Civil ha estat l'encarregada de desarticular una organització criminal que es dedicava a robar a l'interior de camions estacionats a les àrees de serveis. Un total d'11 persones han estat detingudes i una investigada, acusades d'almenys 37 robatoris.

D'entre els detinguts hi hauria implicats veïns de Terrassa, Barcelona i Santa Coloma de Gramenet que traslladaven el material robat a camions estacionats en àrees de servei de l'A-2 i l'AP-2 a una nau d'un polígon industrial de Rubí, on els emmagatzemaven per a la seva venda posterior. Se'ls imputen delictes de pertinença a organització criminal, robatori amb força i falsificació documental.

Els suposats autors dels fets, que són 11 homes d'entre 20 i 42 anys que utilitzaven els seus vehicles per fer els robatoris i sostreien furgonetes comercials per carregar el material robat. Canviaven la matrícula de les furgonetes per no ser detectats als controls de peatges de les autopistes. Per fer-ho, disposaven d'un taller amb les eines necessàries per fer fabricar i col·locar matrícules.

Els detinguts sortien de Barcelona per l'A-2 i l'AP-2, localitzaven els camions estacionats, trencaven les lones per comprovar la càrrega que transportaven, efectuaven el robatori de manera ràpida i el carregaven a la seva furgoneta o turisme.

​Durant els registres, la Guàrdia Civil ha intervingut 25 telèfons mòbils, televisors, petits electrodomèstics, perfums, ulleres de sol, calçat, roba i complements de diferents marques, entre d'altres. També s'ha requisat material utilitzat per fer robatoris i matrícules de cotxe, quatre vehicles i més de 9.000 euros en metàl·lic.