El moviment «Protegim-nos» recorda la «invisibilitat» dels nens un any després de l'atropellament mortal

"Avui fa un any que va canviar tot per a nosaltres", així és l'arrencada del text de record

La pintada a terra dels dos nens agafant-se de la mà
La pintada a terra dels dos nens agafant-se de la mà | Juanma Peláez
Redacció
03 de novembre del 2018
Actualitzat a la 13:49h
Aquest dissabte fa un any del fatídic accident mortal, que es va produir a la cruïlla dels carrers Concepció i Indústria. Van atropellar un nen de cinc anys, alumne de l'escola Enric Casassas. El moviment social Protegim-nos, sorgit al voltant del centre, recorda aquest aniversari i la "invisibilitat" dels més menuts davant els vehicles que circulen per Sabadell.

Ha difós un escrit, a través de les xarxes socials, perquè "avui fa un any que va canviar tot per a nosaltres" i "el nostre petit món". Tot i així, subratlla "el clic" i la presa de "consciència" de la ciutadania en aquest tema. S'ha passat de la "por" inicial, perquè "percebíem cada cotxe com una potencial màquina de matar" a una actitud "d'alerta" al volant. 

Comportaments de "cura i respecte que ens ha fet crear, col·lectivament i inconscientment, una cadena de protecció". Tot plegat, traduït en la imatge de dos nens agafats de la mà. Replicada en molts racons de la localitat. El símbol del perill que suposa creuar el carrer a la ciutat i que és una advertència: "No podem permetre'ns no fer res". "D'això va precisament Protegim-nos, de persones que tenen cura de persones", sentencia el text.

Un any després, "volem fer sentir l'escalf i la certesa que aquell dia va canviar el món per a tots nosaltres" i afegeix, "el record del Roger ens farà que seguim teixint col·lectivament aquesta xarxa d'amor i protecció". La voluntat no és una altra que "fer una ciutat una mica millor", finalitza.