Sabadell, Ciutat Amiga de la Infància

També Castellar ha estat reconeguda i rebran aquest reconeixement el 27 de novembre a Oviedo

Redacció
05 de novembre del 2018
Sabadell ha estat reconeguda per Unicef Espanya com a Ciutat Amiga de la Infància (2018-2022). Aquest reconeixement és una distinció que reivindica el compromís i l'esforç que ha dut a terme l’Ajuntament per incorporar la infància i l’adolescència en el centre de la seva agenda política.

Arriba després de la constitució del Consell dels Infants i l’elaboració del Pla Local d’Infància i Adolescència, una eina de treball transversal, elaborada sobre la base d’una diagnosi prèvia, que unifica prioritats i estableix línies d’acció comunes i compartides. Així mateix, aquesta línia de treball s’inclou dins l’objectiu estratègic del Pla de Mandat de fomentar la participació activa de la població infantil com a ciutadania de ple dret.

Sabadell va presentar la seva candidatura a principis d’any juntament amb altres municipis, en una xarxa que compta ja amb 274 governs locals. Per exemple, la població veïna de Castellar. Igual que la capital del Vallès Occidental, ha estat una de les deu localitats catalanes que ho ha aconseguit. 

L'acte de lliurament d’aquest reconeixement d'Unicef es farà el 27 de novembre, al Palau d'Exposicions i Congressos d'Oviedo.