Cerdanyola augmenta un 26% el pressupost a la prestació del Servei d'Atenció Domiciliària

El nou contracte, que entrarà en vigor l'1 de novembre, té un import d'1.350.000 euros

Atenció als més necessitats
Atenció als més necessitats | Ajuntament de Cerdanyola
Redacció
03 de novembre del 2018
El govern de Cerdanyola del Vallès ha augmentant els diners destinats al Servei d'Atenció domiciliària (SAD). A partir de l'1 de novembre entrarà en funcionament el nou contracte, que ascendeix a 1.350.000 euros, un 26% més que l'actual. Aquest augment permetrà ampliar les hores d'atenció domiciliària, defugint del copagament.

Els objectius del servei que oferirà l'empresa Acció Social són: atendre les mancances d’autonomia personal tot cobrint les necessitats bàsiques de la vida diària, mitjançant higiene i cura personal, ajuda a aixecar-se i ficar-se al llit, caminar i asseure’s, preparació àpats, compres domèstiques i organització de la llar.

Tot això, amb la finalitat de cobrir les necessitats relacionals de les persones; procurar un nivell d’atencions personals i tècniques suficient per proporcionar a la persona usuària la possibilitat de romandre a la seva llar i entorn social; potenciar l’autonomia personal; prevenir situacions de crisi, deteriorament o disminució de la qualitat de vida a les llars; evitar el deteriorament de les condicions de vida de les persones limitades en la seva autonomia personal; evitar o retardar els internaments a centres residencials i donar suport especialment a famílies que tenen al seu càrrec persones en situació de dependència.

Els destinataris d’aquest servei són: gent gran, persones amb dependència, persones adultes o infants que pateixen discapacitat física, psíquica o sensorial, persones amb patologies relacionades amb la salut mental, infants i famílies amb dificultats d’integració social i amb situació de risc social.

El SAD és un servei de caràcter gratuït per la persona usuària que es gestiona des de l’Ajuntament a través de Serveis Socials; el servei està integrat per professionals de l’atenció domiciliària, externalitzats a través d’una empresa privada que contracta l’Ajuntament, resultat d'un procediment de licitació obert. A partir de l'1 de novembre serà l'empresa Acció Social.