​El Sabadell cau amb el cap ben alt a Osca (10-5)

Un moment del partit
Un moment del partit | Josep Figueres
Oriol Ferran
30 d'octubre del 2018
Aquest passat dissabte, el sènior masculí del Sabadell Rugbi Club viatjava per primera vegada a Pomar de Cinca (Osca) per enfrontar-se als Quebrantahuesos, que s’ha incorporat aquest any a la lliga catalana de rugbi. Tot i la derrota, per 10-5, els sabadellencs van sortir amb el cap ben alt després d’intentar fins a última hora remuntar el partit. A més, al perdre per menys de 7 punts, els arlequinats es van emportar la bonificació defensiva abans d’encarar dues setmanes seguides de descans prèvies a l’última jornada contra la fusió de Garrotxa i Banyoles.

Els primers minuts de partit van estar dominats claríssimament pel c conjunt sabadellenc, que necessitava la victòria per mantenir les opcions de permanència a Divisió d’Honor Catalana. Tot i l’arrencada inicial i el domini demostrat, els de Fran Gonzalez no van poder avançar-se al marcador. Passat l’equador de la primera part, el partit es va anivellar i els dos equips van intercanviar cops sense èxit. Van ser els locals els que van aconseguir els primers punts després d’una marca a la mitja hora de joc. Tot i intentar remuntar-la, els sabadellencs van marxar al descans per sota el marcador, 5-0.

A la segona part els nois de Sabadell van sortir amb ganes de remuntar el partit i van tenir-ho molt a prop, però vam ser els locals que, aprofitant un error a la línia sabadellenca, van aconseguir una altra marca. Amb el 10-0 al marcador els arlequinats van llençar-se a l’atac i es van veure un dels millors minuts de la temporada. Tot i intentar-ho de totes maneres, no va ser fins al temps afegit que Oriol Ferran va plantar la pilota més enllà de la línia de marca aragonesa i aconseguia així la bonificació defensiva pel Sabadell RC sense temps a donar la volta per complet al partit.

L’entrenador Sabadellenc, Fran González, lamentava no haver pogut emportar-se la victòria, ja que segons ell “ens hagués donat molta moral i mantindríem totalment les opcions de salvar la categoria”. Els de Sabadell han d’esperar una combinació de resultats i guanyar a l’última jornada per mantenir-se de cara a la segona fase a Divisió d’Honor Catalana. El tècnic assegurava que “entrenarem durant aquestes dues setmanes per aconseguir l’objectiu de quedar-nos”.

Els dos pròxims caps de setmana seran de descans pels nois del Sabadell RC, que després de cinc partits seguits podran descansar i recuperar jugadors lesionats. La tornada de l’equip serà el dissabte dia 17 de novembre contra la fusió d’equips de Banyoles i La Garrotxa a La Roureda. Els Sabadellencs haurien de guanyar amb la bonificació ofensiva (guanyar amb tres marques més que el contrincant) i esperar que els seus rivals directes a la classificació no guanyin els seus respectius partits.