La Guàrdia Civil deté Andreu Subies, expresident de la Federació Catalana de Futbol

La Guàrdia Civil pretén esclarir la inflació dels pressupostos en les obres de reforma de la seva seu de FCF a Sabadell

Redacció
30 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 11:45h
Andreu Subies, al centre, a la inauguració de la seu de la FCF a Sabadell
Andreu Subies, al centre, a la inauguració de la seu de la FCF a Sabadell | FCF

El cas Soule, una acció contra la corrupció de la Reial Federació Espanyola de Futbol que va acabar amb la detenció d'Ángel María Villar i el seu fill Gorka i que va posar punt final a l'expresident de la RFEF, ha arribat a la Federació Catalana de Futbol (FCF). L'institut armat ha detingut, tal com apunten diversos mitjans, l'expresident de la FCF, actualment vicepresident de l'ens espanyol, Andreu Subies.

L'operatiu policial se centra a la seu de la FCF a Barcelona, a la Mutualitat Catalana de Futbolistes i en diverses empreses vinculades al futbol català. En aquests moments, el cos policial espanyol està realitzant escorcolls en diverses localitzacions. La Guàrdia Civil pretén esclarir la inflació dels pressupostos en les obres de reforma de les seus de FCF a Barcelona, Tarragona, Sabadell i Vilafranca del Penedès, segons recollia El Món el juliol del 2016.

L'operació encara està en marxa i la porten a terme agents de la Unitat Central Operativa (UCO) de l'institut armat.

El juliol del 2017, la Guàrdia Civil va detenir Villar i el seu fill en el marc d'una operació coordinada per l'Audiència Nacional i la Fiscalia Anticorrupció. En aquesta operació, s'investigava la gestió de persones vinculades a la RFEF en relació amb delictes de corrupció entre particulars, falsedat en document públic, administració deslleial, apropiació indeguda i possible aixecament de béns. 

La investigació considerava que altres persones es podrien haver beneficiat, a través de diverses empreses, en perjudici de la federació. Villar i el seu fill van ingressar a presó, d'on en van sortir l'1 d'agost del 2017 després d'abonar fiances de 300.000 i 150.000 euros, respectivament.