La Unió Europea proposa endarrerir ara l'eliminació del canvi horari al 2021

El Regne Unit, Polònia i Suècia es mostren "reticents" a acabar amb l'actual sistema

Els rellotges s'hauran d'endarrerir una hora
Els rellotges s'hauran d'endarrerir una hora | Eva Domínguez
Redacció
30 d'octubre del 2018
La presidència austríaca de la Unió Europea ha proposat als estats membre endarrerir l'abolició canvi horari el 2021. En la roda de premsa posterior a la primera trobada del Consell de Transport i Medi Ambient d'aquest dilluns, el ministre austríac de transport Norbert Hofer, que ha presidit la reunió, ha anunciat la seva proposta d'ajornar la fi del canvi horari el 2021 i no al 2019 com volia la Comissió Europea.

Segons Hofer hi ha "una majoria" a favor de suprimir el canvi d'hora dos cops l'any, però ha afirmat que el Regne Unit, Polònia i Suècia s'han mostrat "reticents" a l'eliminació d'aquest sistema.

Hofer ha remarcat que les capitals europees necessiten "més temps" per negociar com s'aplicaria aquest canvi, ja que la decisió d'adoptar l'horari d'hivern o d'estiu roman en mans de cada estat membre de la UE. Per això, la presidència austríaca també ha proposat que la CE designi un "coordinador" que promogui un canvi "harmonitzat" entre els estats membre i eviti "un mosaic de zones horàries" que pugui posar en risc la integritat del mercat únic europeu.

Les companyies aèries també s'han mostrat reticents a deixar d'aplicar el canvi d'horari a partir del 2019, ja que demanen més temps per organitzar la graella horària.