La Generalitat estudia fer pagar el cost del rescat als dos excursionistes de Sabadell per imprudència

Des de l'octubre de 2009 es cobra per aquells operatius on els rescatats actuïn de manera negligent

Membres de l'operatiu que s'havia instal·lat al Parc de Bombers de Puigcerdà
Membres de l'operatiu que s'havia instal·lat al Parc de Bombers de Puigcerdà | ACN
29 d'octubre del 2018
Actualitzat el 30 d'octubre a les 9:39h
La Generalitat estudia que els dos excursionistes de Sabadell perduts aquest cap de setmana a la Cerdanya hagin de pagar el cost de l’operatiu. Es tractaria d’una mesura que s’aplicaria en cas que finalment es consideri que han actuat de manera negligent, tal i com es ve fent des d’octubre de 2009.

La Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments de la Generalitat cobra la taxa per a la prestació de serveis com ara els operatius de rescats en muntanya on es consideri que s’ha actuat de manera intencionada davant d’un perill. Ara s’estudia si aquest és el cas dels dos excursionistes de Sabadell, on caldrà elaborar un informe de les circumstàncies específiques que van dur a posar en marxa l’operatiu, un document, però, que haurà d’avaluar una comissió per determinar la responsabilitat dels afectats.
 
La parella, un home de 57 anys i una dona de 43 veïns de Sabadell, es van perdre quan baixaven del cim del Puigpedròs, a Meranges (La Cerdanya). No obstant, des del refugi de Malniu, des d’on van sortir i on tenien previst tornar, asseguren que se'ls va advertir dels riscos de fer la ruta que tenien prevista donada la meteorologia adversa.

L'home va poder avisar els serveis d’emergències abans de quedar-se sense bateria, una trucada on va informar que disposaven de roba d'abric i aigua. Finalment, se'ls ha pogut localitzar a la part francesa de la muntanya aquest dilluns al matí gràcies a la participació d’un helicòpter, per sobre dels 2.700 metres.