La Festa de Tardor de Can Deu reuneix prop de mig miler de persones

La pluja aigualeix la celebració que organitza cada any la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859

Un moment de la celebració de la Festa de Tardor
Un moment de la celebració de la Festa de Tardor | Jaume Cusidó
Redacció
29 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 11:36h
Un total de 413 persones han participat aquest diumenge a la 4ª Festa BBVA de la Tardor que organitza la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 amb el suport de BBVA CX a la masia de Can Deu. L'organització considera un èxit la xifra, sensiblement més baixa respecte a les edicions anteriors, tenint en compte les condicions meteorològiques adverses d'aquest diumenge, amb pluges continuades i fred, que han estat a punt de provocar l'anul·lació de la diada.

Una part de la proposta d'activitats que s'oferia en el programa s'ha hagut de suspendre en fer-se a l'aire lliure, com ara els jocs autònoms, la cercavila o la mostra d'escultures de vegetals. Per a la resta s'ha pogut trobar aixopluc a la masia i edificis annexes o bé s'han dut a terme sota tendals i carpes, fet que ha permès als assistents gaudir de les activitats sense aglomeracions. Es tracta d'una proposta de tallers adients per a tota la família, relacionats amb el coneixement de tradicions i productes propis de la tardor.  

Aquest any han destacat especialment l'espectacle de màgia de proximitat de l'il·lusionista Enric Magoo, en què grans i petits han participat activament de les seves històries plenes de jocs musicals i visuals. També els tallers infantils Decorem un moniato o Fem polseres de llana, realitzats a partir d'elements de temporada, enguany a l'interior de la masia.

Igualment reeixida ha estat la Castanyera Conta-contes que ha encisat als més petits amb els seus contes tradicionals a la vora del foc i els ha endolcit amb les castanyes cuites que els ha regalat. També el tast de plats de tardor realitzat a l'Espai gastronòmic, situat a l'era de la masia, on els participants han pogut assaborir gustos tradicionals i originals cuinats per cinc entitats culturals: brou vegetal, gaspatxo de carbassa, arròs de bolets, pastissets de Tortosa i torrades amb codonyat. Malgrat que inicialment la proposta era la única de pagament, la Fundació ha decidit fer-la de franc.

Completa aquesta proposta un seguit d'activitats clàssiques d'aquesta Festa de Tardor, com són el circuit Coneguem els animals de la granja, el Mercat de productes agrícoles, la Visita al Museu de la Vida al Camp així com els concursos de fotografia i dibuix infantil, la temàtica dels quals era la mateixa festa i l'entorn de Can Deu, que finalitzaran el 19 de novembre.