​FOTOS Així són els nous autobusos híbrids de Sabadell

S'han presentat aquest diumenge a Fira de Sabadell

Els nous autobosus híbrids de Sabadell
Els nous autobosus híbrids de Sabadell | Juanma Peláez
Redacció
28 d'octubre del 2018
Actualitzat a la 13:56h
La pluja i el fred han deslluït una mica la presentació de la flota d’autobusos urbans de Sabadell, que incorpora 14 nous vehicles híbrids, que se suma a l’únic que va arribar el 2017. Tot i així, no ha evitat que la ciutadania pogués veure els nous vehicles. Però en comptes de l'Eix Macià, ha estat a la Fira de Sabadell.  

Una de les millores del servei serà, a més de reduir la contaminació de l'aire de Sabadell, també rebaixa el soroll d'aquests autobusos, ja que són aparells que no generen tantes molèsties en aquest sentit. 
 

Els autobusos híbrids, exposats a les portes de Fira de Sabadell Foto: Juanma Peláez

L'acte de presentació oficial Foto: Juanma Peláez

Malgrat la pluja, els sabadellencs han volgut veure els nous busos Foto: Juanma Peláez


La compra dels 14 autobusos ha costat 4,7 milions euros, finançats al 100% per l’Ajuntament i que persegueix reduir la contaminació a l'aire de la ciutat. A més, permet a l’empresa concessionària, Transports Urbans Sabadell (TUS), reduir l’antiguitat mitjana dels vehicles, que passarà dels 15 anys que hi havia fins ara als 10,7.

El logotip dels híbrids l’han dissenyat a l’Escola Illa

Per al disseny del logotip que identifica els autobusos híbrids, s’ha comptat amb la implicació de l’Escola Illa en un nou exemple de col·laboració d’aquest centre municipal amb institucions, entitats o empreses de la ciutat. En aquest marc, TUS va convocar un concurs d’identitat dels nous vehicles, en què l’alumnat de 1r de Gràfica Publicitària de l’Illa va treballar una proposta per identificar els 14 autobusos.
 

El nou logotip de la TUS per als vehicles híbrids Foto: Juanma Peláez

L'aspecte del interior, a la zona del conducció Foto: Juanma Peláez


Com a resultat d’aquesta tasca, els estudiants van presentar un total de 21 projectes. En un primer moment es van preseleccionar 12 propostes, de les quals el jurat del concurs va atorgar el 1r premi a Aleix Graells Martí i el 2n a Marina Fenoy Alonso. La proposta del 1r premi és la que llueix als autobusos.

A hores d’ara, hi ha en marxa una nova col·laboració entre TUS i l’Illa centrada en la senyalització interior dels busos híbrids, que finalitzarà al novembre.
 

Els nous autobusos s'han ensenyat aquest diumenge Foto: Juanma Peláez

Els assistents han fotografiat els nous vehicles Foto: Juanma Peláez