En llibertat els tres activistes dels CDR detinguts per participar en el bloqueig del TSJC

Els afectats van negar-se a recollir l'acusació

Redacció
27 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 12:38h
Assistents a la roda de premsa dels tres membres dels CDR.
Assistents a la roda de premsa dels tres membres dels CDR. | Albert Segura
Els tres membres dels CDR detinguts aquest matí han estat posats en llibertat aquest vespre, segons han informat els Mossos d'Esquadra.  A partir de les cinc de la tarda han anat passant a disposició judicial, i un cop se'ls ha notificat l'escrit d'acusació, han quedat en llibertat.

En concret, havien estat detinguts el membre del CDR de Sabadell, Cesc Esteve, un més del CDR de Terrassa i un altre del CDR de Gràcia. Esteve tenia una ordre de crida i cerca per negar-se a recollir l'odre d'acusació de la Fiscalia de Barcelona per participar el 23 de febrer en el bloqueig del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Una mesura emesa pel Jutjat d'Instrucció número 31 de Barcelona. A més del sabadellenc, també hi ha tres persones més que es van negar a recollir l'acusació a la Ciutat de la Justícia. Tots ells estan acusats d'un delicte de desordres públics i se'ls demana dos anys i mig de presó. 

Esteve va desafiar la policia catalana i el passat dissabte va organitzar una roda de premsa davant la comissaria, a Sabadell. Va recordar l'actitud "pacífica" de la mobilització i va assegura que donava "la cara perquè no tinc res a amagar. Assumeixo que em poden detenir, però no em penso entregar".