ERC guanyaria les eleccions a Sabadell, segons una enquesta del partit

El sondeig apunta que els republicans obtindrien un total de sis regidors al ple municipal

Estimació del nombre de regidors a les eleccions municipals 2019 a Sabadell
Estimació del nombre de regidors a les eleccions municipals 2019 a Sabadell | NS
Redacció
27 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 2:21h

Juli Fernàndez, en la seva investidura com alcalde de Sabadell, l'any 2015. Foto: Juanma Peláez


ERC seria la força més votada a les eleccions municipals de 2019, segons una enquesta de l'Institut Opinòmetre que ha encarregat ERC i que publica el Diari de Sabadell. El sondeig mostra com ERC lideraria l'Ajuntament amb 6 regidors, en un ple on tots els partits actuals hi mantindrien representació.


D'aquesta manera, ERC guanyaria dos regidors amb un total de 6 (al 2015 en va obtenir 4), mentre que el PSC en perdria un i passaria a tenir-ne 4 (5). Pel que fa a la Crida per Sabadell, mantindria els seus 4 regidors i seria tercera força, mentre que Ciutadans creixeria i n'obtindria un, passant-ne a tenir 4 (3). Unitat pel Canvi, ara amb el nom d'En Comú Podem Sabadell, en perdria un i en tindria 3 (4), el mateix que li passaria al projecte de Junts per Sabadell, que tindria un menys que l'actual grup municipal de CiU, amb 3 (4). Tant Guanyem Sabadell com el Partit Popular mantindrien el seu pes al ple, amb 2 i 1 regidor, respectivament.

Segons el mateix sondeig, l'exalcalde i candidat d'ERC, Juli Fernàndez, amb una nota de 5,82%, seria el més valorat, així com també el més conegut dels alcaldables.