1 de 10
soroll

El ple rebutja la moció de Cs que proposa sancions de fins a 600 euros als veïns sorollosos

L'equip municipal aposta per la mediació i en la redacció de la nova ordenança de convivència

per Albert Hernàndez, Sabadell | 25 d'octubre de 2018 a les 21:25 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 d'octubre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La moció de Cs per modificar l'Ordenança municipal reguladora del soroll i les vibracions, que han presentat aquest dijous en el ple d'octubre, no ha prosperat. Els vots dels partits que formen el govern municipal ho han tombat, tot i l'acord unànime de l'oposició. La proposta de la formació taronja contemplava sancions de fins a 600 euros. 

El regidor de Cs, José Luis Fernández, ho ha justificat, perquè és una problemàtica i "cal posar solució". El regidor de Serveis Municipals i Seguretat i Prevenció, Lluís Perarnau, i el primer tinent d'alcalde, Joan Berlanga, han defensat "la mediació" per solucionar el conflicte. Perarnau ha posat xifres: 858 casos de conflicte veïnal, "en el 76% la mediació els ha resolt", ha indicat. 


Perarnau ha dit que el 28% restant no ha tingut resultat positiu, per la no compareixença d'una de les parts. Per això, ha continuat el regidor, "pretenen eliminar el soroll a través de la prohibició" i ha insistit en la pedagogia. "Escala el conflicte i dificulta la convivència", ha afegit. Berlanga ha ampliat la negativa de la multa, perquè hi ha una redacció d'una nova ordenança de convivència, que acabarà en breu. 

Tot i així, el primer tinent d'alcalde ha assegurat que recullen la problemàtica i ha admès que és "greu", però ha insistit en la mediació. Fernández ha manifestat també estar a favor, encara que hi ha actituds reiteratives que requereixen anar més enllà. 

 

Participació