L'oposició retreu al govern municipal que ampliï el patrimoni sense tenir un pla d'usos

Recorden quins projectes tenen pel castell de Can Feu, l'Artèxtil i l'illa Sallarès Deu

Les obres que s'estan fent a l'Artèxtil
Les obres que s'estan fent a l'Artèxtil | Juanma Peláez
25 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 19:50h
L'adquisició de la fàbrica Artèxtil i l'edifici Illa Sallarès Deu ha generat una queixa conjunta de l'oposició. En l'aprovació d'aquesta compra, debatut en el ple d'octubre, celebrat aquest dijous, els partits han carregat per la manca de projectes i dels usos que es vol donar a totes les operacions fetes pel govern municipal en l'àmbit del patrimoni. 

El portaveu del PSC, Josep Ayuso, ha iniciat la seva exposició, remarcant que és "bona notícia" incrementar el patrimoni local, però no ho és que "no tinguem la finalitat que volen donar-li", ha etzibat. Ha enumerat exemples, més enllà de l'Artèxtil i Sallarès Deu, la Maternitat i el castell de Can Feu.  

La regidora de CiU, Sílvia Renom, ha demanat "un calendari" sobre aquests immobles històrics de a Sabadell. El regidor no adscrit, Lluís Monge, també ha reclamat projectes. El portaveu de Cs, Adrian Hernández, ha posat l'accent en "la incoherència política", perquè s'ha pagat a preu de mercat i això no s'hagi aplicat en les polítiques d'habitatge, detallant que en aquest àmbit s'han destinat 3,5 milions d'euros.

Adquisicions "estratègiques"

El segon tinent d'alcalde, Juli Fernàndez, ha defensat l'aposta per apropiar-se d'aquests edificis com "estratègics", per la ubicació en la que es troben. Fernàndez ha indicat que s'han pagat per l'Artèxtil 3,2 milions d'euros i 4,5 per als equipaments de Sallarès Deu. "Hi ha hagut una reducció del preu", ha afegit. 

Fernàndez ha destacat que "era una bona oportunitat i hem decidit que sí la volíem aprofitar", malgrat, com ha apuntat, "tot el que comporta", en referència a les crítiques i demandes per fer-hi projectes i equipaments per a la ciutat.