El cementiri s'adapta a la normativa que facilita la seva gestió

Modifica els anys de les concessions de nínxols i de sepultures monumentals

25 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 18:53h
El ple del mes d'octubre, celebrat aquest dijous, ha aprovat el nou reglament del cementiri municipal que permetrà millorar la seva gestió. Una proposta que ha tingut llum verda, gràcies als vots dels partits de l'equip de govern i els regidors no adscrits, Carles Bosch i Lluís Monge. S'han abstingut PSC, PP, CiU i Cs.  

La nova normativa, que actualitza la del desembre de 2002, farà que les concessions de nínxols siguin de 15 o 30 anys -fins ara només són per 30- i de sepultures monumentals per 20 o 50 anys -fins ara només són per 50-. També facilita la transmissió del drets funeraris, ampliant la el grau parentiu de segon al quart. 

El regidor de Salut, Ramon Vidal, ha resumit la proposta com "posar al dia" el reglament. Tot i així, tant el portaveu de Cs, Adrian Hernández, com el del PSC, Josep Ayuso, han expressat la intenció d'abstenir-se. Ayuso ha dit que volen introduir alguns aspectes en la proposta. 

En la mateixa línia que Hernández, que ha avançat que presentaran "al·legacions". I ha demanat el motiu de no ampliar les concessions funeràries de 50 a 99 anys, justificant aquesta petició en sentències del Tribunal Suprem.