​Sabadell engega una campanya de sensibilització cívica que també estalviï «milers d’euros»

Un treball conjunt amb alumnes de l'Escola Illa

El primer tinent d'alcade i el regidor, acompanyat d'un docent de l'Escola Illa
El primer tinent d'alcade i el regidor, acompanyat d'un docent de l'Escola Illa | ACN
24 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 15:58h
L’Ajuntament de Sabadell ha impulsat una campanya de sensibilització, anomenada “Sabadell és nostra”, amb la voluntat de crear consciència de la importància del civisme i això a la vegada es tradueixi en estalvi per als comptes municipals de “milers d’euros”, com ha dit el primer tinent d’alcalde, Joan Berlanga.
 
Berlanga ha posat com exemple d’aquesta factura que suposen els actes incívics: “Cada mes l’Ajuntament es gasta 12.000 euros al Rodal, per la recollida dels abocaments que s’hi fan”. Unes despeses que poden arribar a superar els 400.000 euros, tal com ha afirmat el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero.
 
Ha detallat aspectes concrets com ara els 9.000 euros anuals en la reparació de fonts, 4.200 en bancs trencats que s’han de canviar, 15.000 en reparar desperfectes als parcs infantils, 7.500 les papereres, els 6.000 anuals de la reparació de l’ascensor de Can Puiggener i els 271.000 que per ara han suposat la crema de contenidors, entre d’altres. Per aquest motiu, “i amb l’anhel de millorar en aquest àmbit” sorgeix aquesta iniciativa.
 

Com s'ha fet la campanya Sabadellésnostra, amb alumnes de l'Escola Illa from Ajuntament de Sabadell on Vimeo.

Treball de l’Escola Illa
 
La campanya és difondrà per xarxes socials i són missatges i dibuixos d’alumnes de Primària de diverses escoles de la ciutat. “Hem de reciclar” i “No llençar brossa a terra”, són algunes de les reivindicacions. Es tracta d’un taller de tarda de l’Escola Illa, fet en dos grups de 20 estudiants, col·laborant així en aquest objectiu “d’avançar en civisme”, com ha reiterat Berlanga.
 
El tinent d’alcalde ha dit que l’arrencada d’aquesta idea és fruit d’un any de feina i ha senyalat que la resposta aquets actes “és responsabilitat de tots” i això “passa per la conscienciació”. Guerrero ha afegit que no només es una qüestió econòmica, també per fer la vida més fàcil als ciutadans.