L’Scapino Ballet Rotterdam sorprendrà amb el nou espectacle «Scala» al Centre Cultural de Terrassa

L'espectacle es podrà veure el pròxim 27 d'octubre a l'escenari terrassenc

L'spectacle de Scapino Ballet Rotterdam es podrà veure al Centre Cultural de Terrassa.
L'spectacle de Scapino Ballet Rotterdam es podrà veure al Centre Cultural de Terrassa. | Cedida
Redacció
22 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 15:33h
La nova creació d’Ed Wubbe, Scala, de L'Scapino Ballet Rotterdam, és un veritable festí visual que es podrà veure al Centre Cultural de Terrassa el pròxim dissabte 17 d'octubre. Scala és una peça que com la seva antecessora, Pearl, tracta el tema del romanç, l’esplendor, la seducció i la decadència de manera magistral.

L’espectacular vestuari al·ludeix al barroc i podria competir amb qualsevol espectacle de la cort veneciana contemporània. El conjunt Combattimento Consort Amsterdam interpretarà en directe música barroca de Vivaldi.



La companyia L’Scapino Ballet Rotterdam és la companyia de dansa més antiga dels Països Baixos i és coneguda tant per les produccions de gran escala d’Ed Wubbe com per les peces més curtes de joves coreògrafs talentosos com Marcos Morau i els coreògrafs interns Felix Landerer, Itamar Serussi i Fang-Yu Shen. Fundada al 1945, ha jugat un paper fonamental en el desenvolupament de la dansa dels nostres temps.

De tots els artistes holandesos, probablement Ed Wubbe (Amsterdam, 1957), és qui més s’ha atrevit a portar la dansa de les formes més variades per atraure a grans públics inspirant-se en temes literaris, històrics o fins i tot polítics. Wubbe utilitza llenguatges musicals ben diferents, des del barroc fins al hip-hop, i té la capacitat de portar tots els estils al seu terreny i crear-ne un de propi i elegant. Wubbe ha fet més de cinquanta coreografies per l’Scapino, incloses produccions de llarga durada. Des del 2004 és també director artístic del Concurs Internacional per a Coreògrafs a Hannover. A més a més, crea coreografies per a programes de televisió en directe com el So You Think You Can Dance al Canal FOX.

Pel que fa al Combattimento Consort Amsterdam, fundada al 1982 pel violinista Jan Willem de Vriend, aquesta agrupació s’ha especialitzat en música dels segles XVII i XVIII. Un dels aspectes més destacables, és que a part de difondre les peces més famoses d’aquest període, també recuperen obres desconegudes de gran valor musical, moltes de les quals es troben en manuscrits.