La PAHC reitera que no es dona «alternativa viable» a l'emergència habitacional

La plataforma exposa el cas "paradigmàtic" d'una dona que s'ha sentit "pressionada" per Serveis Socials

La portaveu de la PAHC acompanyada de la Helen, a les portes de l'Ajuntament
La portaveu de la PAHC acompanyada de la Helen, a les portes de l'Ajuntament | Albert Hernàndez
19 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 11:56h
La PAHC de Sabadell ha tornat a denunciar la urgència de l'habitatge que pateix la ciutat i que des de l'Ajuntament no es dona "alternativa viable". "Seguim rebent persones que han estat expulsades", ha explicat la portaveu, Rosa Pahissa. Un cop, han passat per Serveis Socials no ajuden per acabar amb "la situació de vulnerabilitat i incertesa" de les famílies. 

Pahissa ha posat l'exemple "paradigmàtic" de la Helen. Una dona amb tres fills, un de dos mesos, i que paga una habitació en un hostal. Però des de Serveis Socials li han ofert que busqui compartir pis i se li pagarà la part del lloguer que li correspongui. Una solució inviable per a ella i des de la regidoria "li han dit diverses vegades que no li pagarien la pensió". 

La mateixa afectada ha admès sentir-se "pressionada" durant aquests mesos, però ha agraït la tasca de la PAHC en tot moment. Pahissa ha demanat un "pla de xoc" per fer front a la situació i aplicar els "protocols corresponents perquè la inestabilitat i la inseguretat d'aquestes famílies siguin les mínimes". 

La portaveu ha reconegut la situació de desbordament del consistori i les limitacions que hi ha. En aquesta línia, ha celebrat l'exposició pública tant de l'alcalde, Maties Serracant, com de la regidora d'Habitatge, Glòria Rubio, per defensar l'ocupació d'immobles. Encara que amb matisos, "no cal que caiguin en contradiccions".