​Inés Arrimadas: «Espanya serà l'únic país d'Europa on els pressupostos es negocien a la presó»

La líder de Ciutadans visita Sabadell, des d’on qualifica Quim Torra d’”irresponsable” per tornar a posar sobre la taula la via unilateral

Inés Arrimadas, aquest dijous a Sabadell
Inés Arrimadas, aquest dijous a Sabadell | Albert Segura
18 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 14:18h

La líder de Ciutadans i cap de l’oposició al Parlament, Inés Arrimadas, retreu que el govern espanyol pugui acabar negociant els Pressupostos Generals de l’Estat des de la presó. Arrimadas s’ha mostrat preocupada per la reunió que el líder de Podemos, Pablo Iglesias, mantindrà aquest divendres a la presó de Lledoners amb Oriol Junqueras per abordar la negociació dels comptes estatals, considerant que es vol fer uns números a mida de les necessitats dels independentistes.

Arrimdas ho ha dit a Sabadell, on aquest dijous ha visitat el centre de suport a persones amb discapacitat intel·lectual CIPO en companyia de membres de l’agrupació local, entre ells el regidor Ramón García. Després de la visita, no oberta als mitjans, Arrimadas ha lamentat que el futur dels pressupostos hagin de passar pel sedàs de Lledoners.

“No sé si serem l’únic país d’Europa on els Pressupostos Generals de l’Estat es negocien a la presó, no és una bona notícia, el que necessitem és estabilitat i que els pressupostos estiguin pensats pel bé de la ciutadania i no pel bé del senyor Junqueras", ha expressat Arrimadas en una atenció posterior.

Arrimadas també ha lamentat les paraules del president de la Generalitat, Quim Torra, que en una conferència a Ginebra (Suïssa) va apuntar a seguir amb el camí a l'autodeterminació si l’Estat no mou fitxa en pro de negociar un referèndum amb Catalunya. “El senyor Torra segueix fent un discurs irresponsable, ahir deia als CDR que tornessin a empènyer, que calia fer una unilateralitat que ja sabem quins resultats té, i per això és un irresponsable, volem seny i serietat”, ha afegit.

En aquest sentit, ha valorat que desitja desenvolupar uns pressupostos pensats en clau catalana, i no només en “l’obsessió del senyor Torra”, que considera que és “trencar amb la resta d’Espanya, perquè odia formar part d’un gran país de la Unió Europea”.

A Sabadell amb tota la carn a la graella

En clau local, Arrimadas ha esperat poder revalidar els bons resultats obtinguts en les eleccions al Parlament del passat mes de desembre, on Ciutadans va ser la primera força a la ciutat. “A Sabadell sortirem a guanyar, ja ho vam fer amb diferència en les eleccions autonòmiques, i ara volem ser la primera força política”, ha expressat.

En aquest sentit, ha apuntat que es presentaran amb un “gran equip i un gran projecte”: “Sabadell necessita un Ajuntament al servei de tots els ciutadans, i no només d’una part de la ciutadania, ja hem vist com ha estat més pendent del procés que dels ciutadans de Sabadell”, ha apuntat.