Ball, música, percussió i sopar popular a la 19ena edició de la Festa Africana

La temàtica gira al voltant del paper de la ciutadania d'origen africà en la construcció de la nova Catalunya

Redacció
25 de juliol del 2015
Imatge d'una edició anterior de la Festa Africana
Imatge d'una edició anterior de la Festa Africana | Associació Africana de Sabadell

Sabadell celebra aquest dissabte la 19ena edició de la Festa Africana al voltant de la zona de Sant Oleguer i Sol i Padrís. Es tracta d'una cita que té per objectiu apropar la cultura local i l'africana fomentant valors com la convivència. Enguany, la Festa es presenta sota el lema El paper de la ciutadania sabadellenca d'origen africà en la construcció de la nova Catalunya i acull un variat programa d’activitats. 

Les activitats començaran aquesta tarda a les 17:30 hores a l’auditori del Centre Cívic de Sant Oleguer amb la presentació del programa i la situació dels diferents projectes en marxa, a càrrec de l’Associació Africana i la vocalia de solidaritat de l’Associació de Veïns de Sant Oleguer-Sol i Padrís. Tot seguit, Saiba Bayo parlarà de Les llengües minoritàries a l’Àfrica i presentarà el seu Manual de gramàtica Mandinka-Català. 

A continuació, a les 19:00 hores, les joves de l’Associació Africana oferiran una desfilada de vestits tradicionals. En acabar, els assistents podran gaudir d’una degustació de ginger, beguda tradicional de Gàmbia, elaborada amb gingebre. 

A les 20:15 hores començarà el tradicional cercavila pels carrers del barri, amb el Grup de Percussió de les Bruixes del Nord i l’Associació amaziga Anaruz N Afrika, fins l’arribada a l’Escola Joaquim Blume, on tindrà lloc el tradicional sopar Africà. 

Després del sopar es podrà gaudir de l’actuació del Grup de percussió senegalès Jamil Cham i, per acabar, hi haurà ball i animació amb el DJ Alex Vyze. El preu del sopar és de 5 euros i els tiquets es poden adquirir a l’Escola Joaquim Blume.

Aquesta celebració està organitzada per l'Associació Africana de Sabadell, la Vocalia de Solidaritat de l'Associació de Veïns de Sant Oleguer-Sol i Padrís i l’Ajuntament de Sabadell, amb la col·laboració de la FAIV (Federació d’Associacions d’Immigrants del Vallès) i l’Associació de Guinea Bissau. A més, enguany compta amb el suport de l’Espai Àgora, l’Associació de comerciants Sol i Padrís-Sant Oleguer, la Generalitat i la Diputació.