El Castell de Sant Marçal de Cerdanyola, obert al públic aquest diumenge

S'hi farà una visita guiada

Castell de Sant Marçal.
Castell de Sant Marçal. | AMCV
Redacció
22 d'octubre del 2018
Aquest diumenge, 28 d'octubre, es farà una visita guiada als jardins i exterior del Castell de Sant Marçal. El recorregut, que començarà a les 10:30h, tindrà un cost de 3 euros per persona.

El Castell de Sant Marçal forma part de la història de Cerdanyola del Vallès. El diumenge 28 d'octubre hi haurà una nova oportunitat de visitar els jardins i descobrir la seva història i evolució. Es tracta d'un edifici documentat des del segle XI que va ser residència dels senyors feudals de Cerdanyola. A finals del segle XIX va ser remodelat per l'arquitecte Gaietà Buïgas per a convertir-lo en torre d'estiueig seguint un estil eclèctic que anunciava el modernisme. Actualment el Castell és propietat de la família Trénor (del XXII Marquès de Cerdanyola) i està declarat Bé Cultural d'Interès Nacional.

La família obre les portes als jardins del castell dues vegades a l'any per a què puguin ser visitats. Les persones assistents a l'activitat programada el 28 d'octubre participaran en un recorregut històric guiat per l'exterior del castell. La visita està recomanada per a majors de 10 anys i requereix inscripció prèvia perquè les places són limitades. Les inscripcions s'han de fer trucant al 935 804 500. El preu de l'activitat és de 3 euros per persona.