Qualitat i marcat accent sabadellenc al cicle de música de cambra

Inclou concerts de Daniel Ligorio i Josep M. Almirón, que han estudiat al Conservatori, i de Josep M. Guinart, que va fundar la Cobla Mediterrània

Duo Almirón
Duo Almirón | Ajuntament de Sabadell
Redacció
18 d'octubre del 2018
La temporada de tardor de música de cambra a Sabadell inclou tres propostes. Seran al Teatre Principal, a les 9 del vespre, una per a cada mes: octubre, novembre i desembre. L’organitza, com cada any, Joventuts Musicals de Sabadell, amb el suport de l’Ajuntament. Tres concerts de qualitat, amb un marcat accent d’intèrprets relacionats amb la ciutat.

El primer concert serà el divendres 19 d’octubre i anirà a càrrec del duo format pel sabadellenc Josep Maria Almiron, al piano, i Alberto Reguera, al violí. Tots dos són professors del Conservatori Municipal de Música de Barcelona i tenen una àmplia experiència concertística en diverses formacions.

El duo, que interpretarà quatre sonates de Johannes Brahms, va néixer amb l’objectiu d’interpretar el gran repertori existent per a aquesta formació, combinant-lo amb obres i compositors que no apareixen gaire sovint als programes de concert. Com a conjunt preparen la presentació d’un CD dedicat a la integral de sonates de Johannes Brahms per a violí i piano.

El segon concert serà el divendres 9 de novembre i porta per títol East and West Side Story. Serà a càrrec del pianista Daniel Ligorio (Martorell, 1975) –que com Almirón va estudiar al Conservatori de Sabadell–, considerat per crítica i públic un dels pianistes de més projecció dins del panorama nacional i estatal.

L’intèrpret dedicarà el concert a commemorar dos centenaris: el de la mort de Claude Debussy i el del naixement de Leonard Bernstein. En el viatge de l’est a l’oest, transitant del segle XIX al XX, Ligorio promet emoció, delicadesa i altes dosis d’energia.

Finalment, el divendres 14 de desembre tindrà lloc la tercera proposta, amb el Cor de Cambra Sota Palau de Blanes dirigit per Josep Maria Guinart, fundador de la Cobla Mediterrània –amb seu a Sabadell–, músic amb una llarga trajectòria en la pedagogia i en la direcció de formacions diverses. Amb més de vint anys de vida, aquest cor es caracteritza per abordar una gran varietat d’estils i per cantar en més de vint idiomes diferents. Integrat per 21 veus, aquest cor compta amb un extens repertori, amb peces que van des del segle XII fins a l’actualitat.

A la primera part interpretaran diverses músiques d’arreu, entre les quals partitures d’Atahualpa Yupanqui, George Gershwin, Ennio Morricone, Carlos Núñez, Lluís Llach i Antoni Pérez Moya. A la segona part oferiran música religiosa –de Jacques Arcadelt, Joan Cererols, Mateu Fletxa el Vell, Johannes Brahms– i nadales, harmonitzades per Irving Berlin, Manuel Oltra i Alice Parker, a més de “Tollite Hostias” (de l'Oratori de Nadal),de Camille Saint-Saëns.