Una part de Podem a Sabadell planteja plantar els comuns

El Cercle Podem Sabadell - Decano valora obrir "altres vies" com concórrer en solitari a les eleccions municipals

Ramon Vidal al debat de Podem Sabadell
Ramon Vidal al debat de Podem Sabadell | José Peláez
Redacció
17 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 14:00h
El Cercle Podem Sabadell-Decano ha emès un comunicat en què anuncia que valora concórrer a les municipals de 2019 "obrint altres vies". El col·lectiu apunta que en la darrera assemblea extraordinària celebrada aquest dimarts es va votar per una gran unanimitat estudiar en els propers dies altres fórmules per concórrer a les municipals de 2019, on guanya pes la idea de presentar-se als comicis amb sigles pròpies i al marge de la candidatura d'En Comú Podem Sabadell, amb qui comparteixen projecte polític aquest mandat.

El posicionament neix de la disconformitat que els membres plantegen al voltant del projecte que els comuns estan plantejant a dia d'avui, on consideren que a Sabadell hi ha "falta de transparència i comunicació". En el text asseguren que "el fet de no admetre propostes des de baix i posar només a votació punts molt concrets aportats pel Grup Motor, on no s’hi ha donat cabuda a membres del cercle Podem Sabadell - Decano, és símptoma de falta de democràcia interna, on no són recollides totes les sensibilitats".

Per aquest motiu es mostren preocupats per l'abandó de les propostes d'una part del col·lectiu en el sí del projecte comú, i apunten que es desmarquen del projecte de primàries que En Comú Podem Sabadell està duent a terme. "Les decisions dels Consells de Coordinació no estan sent ètiques, ni participatives, ni democràtiques sota cap punt de vista, i ratifiquem per unanimitat la decisió de concórrer a les municipals de maig de 2019 obrint en els propers dies altres vies amb gent del Cercle Podem Sabadell - Decano", conclouen.