​Castellar urgeix a Sabadell que es defineixi per connectar la B-124 amb la Ronda Oest

Les dues propostes actuals situen l'enllaç a l'alçada del Torrent de Colobrers o les instal·lacions d'Smatsa

La carretera de Sabadell a Castellar és molt transitada
La carretera de Sabadell a Castellar és molt transitada | Juanma Peláez
Redacció
15 d'octubre del 2018
L’alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, urgeix a l’Ajuntament de Sabadell que es defineixi per connectar la B-124 amb la Ronda Oest -obra coneguda com a Ronda Nord-. D’aquesta manera, evitaria el pas de vehicles per la Gran Via i l’avinguda d'Estrasburg i permetria als castellarencs enllaçar més ràpidament amb la C-58.
 
Giménez, en una informació publicada a L’Actual, afirma que “cal prendre ja una decisió” i insta al consistori sabadellenc a “definir-se sobre la seva posició”. Les propostes per fer realitat aquesta demanda són l’enllaç de la carretera de Castellar a l’alçada del pont, a tocar del Torrent de Colobrers, o bé, a l’alçada d’on es troben les instal·lacions d’Smatsa.
 
El batlle del municipi veí advoca per respectar la decisió de Sabadell, “volem contribuir a que es prengui la millor de les decisions polítiques i també per al medi ambient” i afegeix, “ens agradaria ser capaços de crear un gran consens territorial”. Així, es puguin "encarregar els estudis perquè en un futur molt proper es pugui licitar una obra", ja que també la Generalitat dona el seu vistiplau.
 
Aquest projecte, tal com apunta el web, i agafant dades del Pla Específic de Mobilitat del Vallès, trauria 7.000 cotxes de la Gran Via i 5.000 de l’avinguda d'Estrasburg. També remarca que, agafant xifres de la Direcció General d’Infraestructures i Mobilitat, 27.565 vehicles van passar de mitjana per la B-124 el 2017.