Les restes del Leslie, presents fins a mig matí

Hi ha avisos del Servei Meteorològic per intensitat de pluja, acumulació d'aigua i fortes ratxes de vent

La pluja estarà present la primera part del dia i podria reaparèixer al llarg del dia
La pluja estarà present la primera part del dia i podria reaparèixer al llarg del dia | Juanma Peláez
Redacció
14 d'octubre del 2018
Actualitzat el 15 d'octubre a les 0:31h
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest dilluns hi haurà cel molt ennuvolat o cobert fins a mig matí. A partir de llavors la nuvolositat minvarà pel terç sud fins a quedar el cel poc o mig ennuvolat, tret de la meitat nord del territori on es mantindrà molt ennuvolat pel creixement de nuvolades, així com a altres punts del prelitoral.

S'esperen precipitacions a qualsevol punt del territori fins a mig matí. A partir de llavors es restringiran a la meitat nord de Catalunya, i afectaran sobretot al quadrant nord-est. Malgrat tot, també en són probables a la resta del litoral i del prelitoral a partir de migdia. Les precipitacions seran d'intensitat entre feble i moderada, localment forta o torrencial fins a migdia sobretot a la meitat est del territori.

A més, aniran acompanyades de tempesta i localment de calamarsa o pedra. S'acumularan quantitats entre abundants i molt abundants i localment extremadament abundants (quantitats superiors a 100 mm en 24 hores) al litoral i prelitoral. La cota de neu se situarà al final del dia als 2400 metres.

La temperatura mínima i màxima serà entre lleugerament i moderadament més baixa, si bé la baixada serà localment acusada. La temperatura mínima voltarà entre 5 i 10 ºC al Pirineu, entre 8 i 13 ºC al Prepirineu i a la depressió Central, entre 10 i 15 ºC al prelitoral i entre 13 i 18 ºC al litoral. Per la seva banda, la màxima voltarà entre 15 i 20 ºC al Pirineu i al Prepirineu, entre 20 i 25 ºC a Ponent i a les Terres de l'Ebre, i entre 17 i 22 ºC a la resta del territori.