«Primàries Sabadell», l'aposta de l'ANC per aconseguir el màxim d'alcaldies independentistes

Una iniciativa que també vol "regenerar" la política

La presidenta de l'ANC, a l'Espai Cultura
La presidenta de l'ANC, a l'Espai Cultura | Albert Hernàndez
11 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 20:39h
L'Assembla Nacional Catalana (ANC) ha començat articular les peces per aconseguir el "major nombre d'alcaldies independentistes" de cara a les eleccions municipals del proper mes de maig. Així ho ha explicat aquest dijous a l'Espai Cultura, de la Fundació Sabadell 1859, la presidenta de l'entitat, Elisenda Paluzie.

Paluzie vol que es "maximitzin" els ajuntaments sobiranistes arreu del territori català. Un mecanisme per "fer pressió" als partits. Es tracta d'una iniciativa que va "de baix cap a dalt" i en el que les territorials de l'ANC juguen un paper determinant. Va dirigit a "localitats de més de 20.000 habitants i on no hi ha alcaldies independentistes". 

Un altre dels objectius d'aquesta "llista republicana unitària" és "introduir elements de regeneració" de la política. A més, de fer "atractiu" el projecte sobiranista amb "noves formes de participació" en aquest àmbit. 
 

Paluzie durant la seva intervenció a l'auditori de l'Espai Cultura Foto: Albert Hernàndez


Per ara, la presidenta de l'organisme ha dit que Argentona s'ha adherit, amb el concurs de la CUP, PDECat, ICV i ERC. Respecte a Sabadell, "és més complex", ha comentat i ha apel·lat "a les especificitats" de cada municipi, remarcant la idea de la importància de les delegacions territorials. Ha apuntat directament a l'Ajuntament de Barcelona com a clar objectiu. 

El calendari que té previst l'ANC és que cap a finals d'any es duguin a terme les primàries a moltes de les poblacions com, per exemple, a la mateixa capital catalana.