El Torrent de Colobrers torna a estar accessible al públic

S'ha invertit més de 30.000 euros per reparar els ponts, malmesos a l'agost

Els operaris treballant en la reparació dels ponts
Els operaris treballant en la reparació dels ponts | Ajuntament de Sabadell
Redacció
11 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 21:19h
El pas pel torrent de Colobrers –o torrent de la Tosca o de Can Pagès– es tornarà a obrir aquest cap de setmana, després d'estar tancat per les destrosses que va provocar-hi una forta tempesta el passat 17 d’agost. El temporal es va endur tots els ponts i excavant part del camí.

Des del primer moment l’empresa CIPO, SCCL, adjudicatària del servei de manteniment del Parc Fluvial del Ripoll i del rodal, es va posar a treballar en la recuperació d’aquest torrent. La primera estimació va ser d'un mes per recuperar el camí en condicions idònies de seguretat, però les pluges posteriors han allargat l’obertura del pas.

Les feines han estat feixugues, atès que es tracta d’un indret on no es pot accedir amb maquinària, que els materials emprats i els ponts s’han hagut de bellugar manualment i que ha calgut que durant una setmana hi hagués treballant els quatre equips –12 persones en total– en la col·locació dels ponts. La resta dels treballs han comptat amb la presència diària entre un i dos equips.

El cost total d’aquesta intervenció ha estat de 30.455 euros, dels quals 4.260 euros s’han dedicat a comprar material. Cal destacar que per refer els ponts s’han hagut de comprar sis troncs de fins a nou metres de llargada i 100 llates de fusta per als travessers.