seguretat

Instal·len llums led en passos de vianants de Castellar per reforçar la seguretat

Ho fa en una desena de punts amb concurrència de persones i vehicles

per Redacció, 12 d'octubre de 2018 a les 14:00 |
Llums led a un pas de vianants | Ajuntament de Castellar del Vallès
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 d'octubre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Castellar està duent a terme aquest octubre la instal·lació de diversos llums led a una desena de passos de vianants del nucli urbà, ubicats en vies amb una afluència de trànsit considerable, tant de vehicles com de persones. Els objectius d’aquesta actuació són potenciar la visibilitat, reforçar la seguretat de les persones i reduir els possibles accidents en aquests punts.

Fins al moment, s’han collat a terra diferents punts de llum -dos en sentit pujada i tres en sentit baixada- als passos de vianants de la carretera situats a les cruïlles de la carretera de Sentmenat amb els carrers de Montcada i de Sala Boadella i amb la plaça de Cal Calissó, i també al pas situat al carrer Major amb la cruïlla amb el carrer de Colom.


Aquestes peces tenen una funció reflectant durant el dia, mentre que durant la nit els llums led s’il·luminen de forma intermitent i alerten els conductors de la presència del pas de vianants, ja que són visibles a més de 500 metres.

Les bateries de les lluminàries, que tenen una autonomia de 72 hores, es carreguen completament després de 12 hores d’exposició a la llum del dia. L’empresa encarregada d'aquestes feines és InteRoad. Castellar és un altre municipi del Vallès que instal·la aquesta novetat als carrers del municipi com ja va fer Sant Cugat

 

Participació