L'Ajuntament garanteix una major presència policial a Can Deu

En paral·lel també s'implementarà una xarxa de col·laboració ciutadana i l'administració

Redacció
09 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 16:15h
L'Ajuntament de Sabadell reforçarà la presència de policia al barri de Can Deu. Així ho ha anunciat, després de la reunió mantinguda aquest dilluns amb els veïns, en el marc de l’espai d’intervenció comunitària Àgora Nord, per millorar el clima de convivència. L’objectiu és prevenir comportaments incívics i millorar la interrelació veïnal a l’espai públic, en un clima de tolerància i respecte.

També van estar presents en la trobada membres dels cossos de seguretat -Policia Municipal, Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional espanyola-. La voluntat municipal, a més de més visibilitat d'agents als carrers, és "fer un treball pedagògic i de mediació per posar fi a comportaments fora de lloc i ho farem, com fins ara, en el marc de l’Àgora Nord, una xarxa de col·laboració i treball col·lectiu entre administració, entitats i ciutadania, que ha estat donant bons resultats", va expressar el regidor del Districte 3, Gabriel Fernàndez.

"A la vegada, cal activar i reforçar les actuacions dels cossos de seguretat davant els comportaments delictius”, va subratllar. Aquesta feina de prevenció i informació, ha explicat l'altre regidor del Districte, Lluís Perarnau, es veurà reforçada, en els casos que ho requereixin, amb la col·laboració de representants de col·lectius per fer tasques de mediació. No s’exclou, però, que davant la reiteració de fets incívics es facin advertiments a les persones causants o fins i tot s’apliquin sancions.

Àgora Nord

És un procés d’intervenció comunitària nascut el 2016. Es tracta d’una xarxa de veïns i veïnes, associacions i treballadors públics que col·laboren en la detecció i l’articulació de solucions col·lectives davant els problemes que poden afectar el Districte. Durant mesos s’han treballat objectius comuns de manera col·lectiva en diferents comissions: Espai públic; Convivència i Seguretat; Ocupació, Inserció Sociolaboral i Comerç, i Intervenció Socioeducativa.