​Tres membres dels CDR es neguen a recollir l'escrit d'acusació pel bloqueig del TSJC

Els nois, de Sabadell, Terrassa i Barcelona, havien de recollir aquest dilluns el redactat

Els tres membres dels CDR, aquest dilluns a Sabadell
Els tres membres dels CDR, aquest dilluns a Sabadell | Albert Segura
08 d'octubre del 2018
Actualitzat a la 13:19h
Tres membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR) de Sabadell, Terrassa i Barcelona s’han negat a recollir aquest dilluns l’acusació de la fiscalia de Barcelona, on els atribueixen un delicte de desordres públics pel bloqueig que hi va haver el 23 de febrer a les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), a Barcelona. Aquell dia, els Mossos d’Esquadra van detenir un total de 24 persones per la protesta feta davant l’edifici, motiu pel qual havien de recollir els escrits d’acusació aquest dilluns a la Ciutat de la Justícia.

“Vam ser detingudes de manera arbitrària i amb un clar objectiu polític, el de la repressió i l’estratègia de la por”, ha explicar Cesc Esteve, del CDR Sabadell. “És per això que hem decidit desobeir, perquè no reconeixem la injustícia espanyola i no permetrem que l’Estat faci ús de la violència institucional per aturar la lluita als carrers”, ha afegit.

En aquest sentit, els nois asseguren que no reconeixen l’autoritat que els vol jutjat ni tampoc la del fiscal, que demana per a cada un d’els dos anys i mig de presó. “No hem comès cap delicte i tornaríem a repetir mil i una vegades la mobilització que vam fer el passat 23-F, perquè això va de democràcia, llibertat d’expressió i antifeixisme”, ha afegit Cesc Esteve, membre del CDR Terrassa.

Els joves qualifiquen la jutgessa que s’encarrega del cas de “bastant feixista”, motiu pel qual tenen coll avall que posarà en marxa una ordre de cerca i captura i que seran detinguts en el termini d’entre una i dues setmanes per ser duts a la Ciutat de la Justícia en l’obertura del judici oral. “Nosaltres no ens hem d’amagar de res, no hem fet cap delicte, però no facilitarem les coses a la justícia espanyola, si ens han de detenir, que ens duguin a la força”, ha afegit Ivette Mañalich, membre del CDR Gràcia, de Barcelona.
 

Assistents a la roda de premsa dels tres membres dels CDR. Foto: Albert Segura


Els fets del 23-F

El passat 23-F una mobilització impulsada pels CDR va bloquejar, amb un total de 200 persones, l’accés al TSJC, on part d’ells es van encadenar a les portes d’accés. Els Mossos van iniciar el desallotjament, mentre els participants de la protesta oposaven resistència pacífica, sense incidents en el seu desallotjament, més enllà d'algun concentrat que la policia va haver d'agafar entre tres o quatre agents.

En total hi va haver 14 detinguts, que han estat traslladats a la comissaria de Les Corts i on hi van passar unes 30 hores fins que van ser posats en llibertat amb càrrecs.