La pluja s'allarga fins al migdia

El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat avisos per intensitat de les precipitacions

Redacció
07 d'octubre del 2018
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest dilluns hi haurà el cel entre mig i molt ennuvolat, amb el creixement d'algunes nuvolades. S'esperen ruixats de distribució irregular que podran afectar qualsevol punt, si bé seran més probables al litoral i prelitoral central al llarg del dia i al Pirineu i al Prepirineu a la tarda.

Seran d'intensitat entre feble i moderada i no es descarta que vagin acompanyats de tempesta. Independentment, al vessant nord del Pirineu durant la matinada s'esperen precipitacions febles i intermitents. La cota de neu voltarà els 1900 metres. En general s'acumularan quantitats entre minses i poc abundants. Malgrat tot, al litoral els ruixats podran ser localment d'intensitat forta fins a migdia i acumular quantitats abundants de precipitació.

La temperatura mínima serà lleugerament més baixa i es mourà entre 3 i 8 ºC al Pirineu, entre els 5 i 10 ºC al Prepirineu i a la depressió Central, entre els 8 i 13 ºC al prelitoral i al litoral nord, i entre els 10 i 15 ºC al litoral. Pel que fa a la màxima, serà lleugerament més baixa en general, tot i que el descens localment podrà ser moderat; oscil·larà entre els 14 i 19 ºC al Pirineu i al Prepirineu, i entre els 17 i 22 ºC a la resta del territori.