La primera setmana d'octubre acaba amb l'amenaça de pluja cap al final del dia

El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat avisos per intensitat de pluja i vent

Els núvols amenaçadors apareixeran cap al final de la jornada
Els núvols amenaçadors apareixeran cap al final de la jornada | Jordi Rodoreda Rosàs
Redacció
06 d'octubre del 2018
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest diumenge fins a primeres hores del matí creuaran intervals de núvols d'oest a est que deixaran el cel mig ennuvolat, si bé al Pirineu i a la meitat est la nuvolositat serà més abundant i el cel estarà molt ennuvolat o cobert. Al llarg del matí tendirà a quedar serè o poc ennuvolat a ponent i al terç sud, mentre que la nuvolositat minvarà transitòriament a la resta del territori. A partir de migdia creixeran nuvolades al terç nord i a la meitat est; al llarg de la tarda deixaran el cel molt ennuvolat o cobert en aquests sectors, mentre que a la resta del país la nuvolositat anirà en augment fins a quedar entre mig i molt ennuvolat a partir del vespre. Independentment, al vessant nord del Pirineu el cel romandrà molt ennuvolat o cobert durant tot el jorn.

A la meitat est i al Pirineu s'esperen xàfecs dispersos, menys probables entre mig matí i migdia. Al llarg de la tarda i vespre també afectaran la resta de la meitat nord i en altres punts del litoral i prelitoral central. Seran d'intensitat entre feble i moderada, tot i que localment seran forts a la meitat est i al vespre a punts del litoral i prelitoral central. A més, podran anar acompanyats de tempesta.

S'acumularan quantitats de precipitació entre minses i poc abundants, tot i que a punts de la meitat est i de l'extrem nord del Pirineu podran ser abundants (més de 20 mm en 24 hores). La cota de neu baixarà i s'acabarà situant al voltant dels 1900 metres. Malgrat tot, al final de la matinada baixarà transitòriament fins als 1700 metres a la Val d'Aran.

La temperatura mínima serà lleugerament més alta. Alguns valors mínims del dia es donaran al final de la jornada. Es mouran entre 5 i 10 ºC al Pirineu, entre 7 i 12 ºC al Prepirineu i a la depressió Central, entre 9 i 14 ºC al prelitoral, i entre 13 i 18 ºC al litoral. La temperatura màxima serà acusadament més baixa al Pirineu, i moderadament més baixa a la resta del país. Els valors oscil·laran entre 15 i 20 ºC al Pirineu i Prepirineu, essent més baixes al seu vessant nord, i entre 18 i 23 ºC a la resta del territori. Malgrat tot, localment seran més elevats al litoral sud.