Quatre dones de Rubí organitzen un sopar a la presó de Mas d'Enric per mostrar suport a Carme Forcadell

Han aconseguit omplir un autocar per instal·lar-se a les portes del centre penitenciar aquest divendres

Redacció
04 d'octubre del 2018
Un grup de quatre rubinenques ha organitzat, per aquest divendres, un viatge fins al centre penitenciari on es troba empresonada l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell, per tal de mostrar-li el seu suport.

Aquesta iniciativa va sorgir de manera improvisada, però ja han aconseguit omplir un autocar, amb sortida des de Rubí, i resten a la venda els tiquets per omplir un segon autocar.

La sortida serà el divendres, 5 d’octubre, a les 18h des de l’Escardívol; i els tiquets es poden adquirir per 12€ a Viatges Franquesa (passeig de Francesc Macià, 63). L’arribada a Rubí després del sopar es preveu al voltant de les 24h.

Des de l’organització es demana que cadascú porti el seu sopar i beguda, taula de càmping i cadira; i algun instrument musical o estris per fer soroll. A l’arribada a la presó de Mas d’Enric, al Catllar, hi ha previst un acte.

La motivació d’aquesta visita és que Carme Forcadell, abans de ser la presidenta de l’ANC, formava part del nucli fundador i com a activista participava de les primeres reunions al Vallès Occidental, ja que vivia a Sabadell. És per això que alguns rubinencs i rubinenques la coneixen des de fa temps i l’admiren per la seva “valentia, honradesa i incansable feina que sempre ha fet”, segons el comunicat de l’organització.

Forcadell ha participat en actes públics a Rubí en dues ocasions: el juny de 2014 per presentar el projecte de l’ANC, amb el periodista rubinenc Jordi Margarit i els testimonis de Pepe Ruiz i Saoka Kingolo i el juny de 2015, en un col·loqui amb Teresa Forcades.

Les quatre dones organitzadores no tanquen la possibilitat d’organitzar altres autocars per anar a les altres presons, però han volgut fer aquesta primera visita al centre on es troba Carme Forcadell perquè “és dona, i pensem que per aquest fet es dóna menys visibilitat a les dones preses polítiques que als homes”, tal com expressen en el seu comunicat.