societat

Pas ferm per construir el col·lector del Torrent de Can Gorgs

Els ajuntaments de Badia, Barberà i Sabadell consideren que aquest és un pas decisiu per acabar de fer realitat unes obres que la ciutadania reclama des de fa molt temps

per Redacció, 3 d'octubre de 2018 a les 18:00 |
Signatura del conveni | Ajuntament de Sabadell
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 d'octubre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els ajuntaments de Badia del Vallès, Barberà del Vallès i Sabadell han signat avui l'Addenda al Conveni de col·laboració per a la promoció, execució i manteniment d'obres entre els tres municipis referit a l'actuació anomenada: "Millora hidràulica del torrent dels Gorgs a Sabadell, Barberà del Vallès i Badia del Vallès".

Diversos estudis realitzats van posar de manifest que el primer col·lector, construït per trams entre el 1975 i 1985, no tenia suficient capacitat per absorbir el volum d'aigua que es produeix en moments de pluges intenses. La falta de capacitat d’aquesta antiga canalització ha provocat, en els darrers anys, que algun barri de Barberà del Vallès, Badia i Sabadell patís greus inundacions.


La causa per la qual aquest col·lector que originàriament era suficient ha deixat de ser-ho amb el pas del temps, és la progressiva urbanització efectuada en aquestes zones, que ha provocat la impermeabilització del terreny, el qual no filtra l’aigua de la pluja, i per tant, un major volum d’aigua va cap al col·lector.

Aquesta situació s'ha mantingut els darrers 20 anys, problemàtica davant la qual les administracions afectades van considerar que la millor solució era desviar part del cabdal a un nou col·lector, amb la construcció del nou tram. I després de molts anys, ara, finalment, es un pas decisiu amb la signatura d'un conveni renovat que possibilita entrar en la darrera fase de licitació i execució de les obres, un cop s'ha redactat i aprovat un nou projecte.


És aquesta una actuació reclamada i esperada des de fa molt temps pel veïnat del barri de Can Gorgs II i des dels tres ajuntaments es remarca que amb la signatura del conveni es fa un pas essencial per fer realitat les obres a partir del proper mes de febrer.

Les obres, que està previst s'iniciïn a començaments de l'any vinent, tenen un pressupost total d'execució per contracte de 1.827.754,19€, IVA inclòs, del qual el 45% (822.489, 39€) és a càrrec de l'Ajuntament de Sabadell; i el 55% (1.005.264,80€) que resta és a càrrec de l'Ajuntament de Barberà del Vallès.

 

Participació