​Jaume Alonso-Cuevillas: «Això està arreglat abans de dos anys»

L’advocat de Carles Puigdemont participa en un acte a Sabadell amb l’alcaldable Lourdes Ciuró

Alonso-Cuevillas i Curó, aquest dimarts a Sabadell
Alonso-Cuevillas i Curó, aquest dimarts a Sabadell | Albert Segura
02 d'octubre del 2018
Actualitzat el 03 d'octubre a les 9:13h
Optimisme, malgrat la tempesta. Així s’ha mostrat l’advocat de Carles Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, que aquest dimarts ha participat en una conferència al Casal Pere Quart de Sabadell titulada Questió de Justícia, juntament amb l’alcaldable de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró. L’advocat ha repassat el moment que viu el país i la situació en què es troben els líders independentistes, alguns dels quals són a la presó i d’altres a l’exili.

“Això està arreglat abans de dos anys”, ha expressat Alonso-Cuevillas, unes paraules que han arrencat un fort aplaudiment per part de l’audiència, que ha fet petit el Casal Pere Quart, obligant a fer una segona xerrada. Cuevillas, però, ha reconegut que l’actual situació és complicada, donat la negativa de l’Estat a acceptar una violència policial que es manté com un tabú malgrat el canvi de govern a Madrid, i davant la mirada incrèdula d’Europa.

"En unes cinc setmanes tindrem els escrits d’acusació de la fiscalia, i malauradament, tot i que m’arriba per diverses fonts que la Fiscal General no creu que hi hagués rebel.lió ni sedició, no opinen igual els fiscals de sala, i els escrits d’acusació demanaran lustres de presó per als nostres dirigents, uns 25 anys”, ha expressat l’advocat. En aquest sentit, calcula que el judici començarà al gener, un judici “injust i amb condemnes”

Tot i això, assegura que a Europa la situació ha canviat, i ja coneixen el cas català i el posicionament de l’Estat espanyol, amb cops de porta com els rebuts a Bèlgica, Alemanya o Suïssa. “Van repartir cops de porra, van aplicar el 155, ens van dir que estàvem en liquidació, però aquí seguim, tossudament”, ha afegit.

En aquest sentit, ha augurat uns mesos complicats, donat que el Banc Central Europeu deixarà de comprar deute, i l’economia espanyola començarà a patir severament. Per tot plegat, posa en el calendari les eleccions municipals i europees com a fites importants per impulsar el sobiranisme des de baix i projectar la situació de Catalunya al món: “Això estarà arreglat abans de dos anys, pels que són a la presó dos anys és molt de temps, però hi signem, oi?”, ha conclòs.
 

Alonso-Cuevillas parlant amb els assistents a l'acte. Foto: Albert Segura



Ciuró carrega contra la judicatura

Per la seva banda, Ciuró ha posat de manifest la crisi que pateix la judicatura espanyola, amb clars símptomes que mostren la parcialitat del sistema, com ara el xat intern dels jutges on insultaven obertament els independentistes, tan els dirigents com els ciutadans. També ha posat com exemple el cas del comissari Villarejo i les actituds que s’han fet públiques en les darreres setmanes, amb la connivència de l’actual ministra de Justícia, Dolores Delgado.

Pel que fa als fets de les darreres hores a Barcelona, on hi ha hagut enfrontaments entre agents dels Mossos d’Esquadra i col·lectius en diverses mobilitzacions independentistes. “Ahir no hi va haver violència a Barcelona, no més que en altres situacions, quan es cremen pneumàtics, no comprem els seus marcs mentals”, ha expressat Ciuró.

En aquest sentit, adverteix que un dels pocs avantatges que té haver viscut l’any intens que hem viscut és que “ja sabem com actuen” els estaments espanyols. “Abans enviaven porres, ara potser envien gent amb la cara tapada, no és la nostra, siguem intel·ligents, aïllem-los i que facin la seva, la violència no és cosa nostra”, ha assegurat.
 

La sala ha quedat petita. Foto: Albert Segura