Mor als 91 anys la religiosa Sor Genoveva Masip

Ha estat directora de la Casa de Caritat de Sabadell

Redacció
18 de juliol del 2015
Actualitzat a les 10:58h

La monja Sor Genoveva Masip, de la companyia religiosa de les Filles de la Caritat i coneguda per la seva dedicació als més pobres, ha mort a Barcelona als 91 anys.

Sor Genoveva Masip va néixer a Sabadell el 1923 i va ingressar el 1944 a la companyia de les Filles de la Caritat, en què va començar la seva activitat com a professora en una escola de Barcelona, tot i que després va tornar a Sabadell, on ha estat directora de la Casa de Caritat.

El 1967 va tornar a Barcelona i el 1980 va crear al barri de la Barceloneta el Centre de Convalescència Nostra Senyora de Montserrat, que va treballar especialment amb drogoaddictes.

Gestionat des del 1984 per les Filles de la Caritat, va donar lloc a l'Obra Social Santa Lluïsa de Marillac, de la qual el 1993 l'ordre va ser titular.

L'Obra Social Santa Lluïsa de Marillac ha agraït a Sor Genoveva una "vida de dedicació amorosa als pobres".

El líder d'UDC, Josep Antoni Duran, ha destacat en el seu perfil personal de Twitter la vida lliurada als altres de la monja i ser una "lluitadora incansable per la justícia, la llibertat i la dignitat", i ha explicat que gràcies a ella manté correspondència amb un jove mexicà empresonat als Estats Units.

També en la mateixa xarxa social, el bisbe de Terrassa, Josep Àngel Saiz, ha afirmat que la religiosa ha mort "després d'una vida d'amor i servei als més pobres".

Sor Genoveva Masip ha rebut nombrosos reconeixements i distincions, com la Creu de Sant Jordi, el Premi Solidaritat de l'Institut de Drets Humans i la Medalla Carrasco i Formiguera d'UDC.