Torna el cinema d'animació infantil i en català a l'Espai Cultura

Dissabte es projectarà "Lifi, una gallina tocada de l'ala"

Lifi, una gallina tocada de l'ala
Lifi, una gallina tocada de l'ala | Espai Cultura
Redacció
03 d'octubre del 2018
El proper dissabte 6 d’octubre, l’Espai Cultura reprèn la programació estable de cinema d’animació en català, adreçada a públic familiar. El cicle, que s’estén d’octubre a juny, és de periodicitat mensual i les projeccions tenen lloc a principis de mes, els dissabtes a la tarda (18.30 hores), amb un preu d’entrada de 3€.

La sessió d’aquest dissabte, que s’ha sumat al programa de la 2a Mostra Internacional de Cinema Animal de Sabadell, obrirà el cicle amb el film coreà Lifi, una gallina tocada de l’ala. El cicle, que s’estén d’octubre a juny, és de periodicitat mensual i les projeccions tenen lloc a principis de mes, els dissabtes a la tarda, exceptuant-ne la del mes de gener que, coincidint amb les vacances escolars i la celebració del Dia de Reis, es trasllada a la tarda del dimecres dia 4.

La projecció que obre el cicle aquest mes d’octubre s’ha sumat també al programa de la 2a Mostra Internacional de Cinema de Sabadell. Lifi, una gallina tocada de l'ala és una producció coreana de 2011, plena de tendresa, d’amistat i d’aventura. Ens explica la història d’una gallina ponedora que aconsegueix escapar de la granja on era confinada i que perduda enmig de la selva es troba amb un aneguet orfe del que decideix fer-se’n càrrec mentre segueix el seu camí cap a la llibertat.

Amb la programació estable de cine d’animació, la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 vol apropar els infants i les famílies a produccions alternatives, d’estudis independents, que a més de la seva vessant lúdica  aportin un valor afegit, tant per la seva qualitat i originalitat o voluntat d’innovació en el gènere, com per la seva dimensió educativa i de foment de l’esperit crític.  Es tracta, doncs, d’una aposta per la democratització i l’accessibilitat culturals que atén a les dificultats per accedir a aquesta tipologia de produccions a través dels circuits de cinema més comercial.

"Lifi, una gallina tocada de l'ala"

Lifi és una gallina ponedora confinada a una granja. Un dia aconsegueix escapar-ne i es refugia a la selva. Allà, per accident, acaba adoptant un ànec que ha quedat orfe. Junts faran un viatge ple d'aventura, a la recerca de la seva llibertat.