VÍDEO i FOTOS Els CDR desconvoquen el bloqueig al CIM Vallès

Unes 400 persones de diferents municipis vallesans han organitzat la protesta

Una persona retirant els pneumàtics.
Una persona retirant els pneumàtics. | Juanma Pelaez
01 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 14:37h
La protesta dels diferents Comitès de Defensa de la República (CDR) de diversos punts del Vallès Occidental i Oriental, que s'ha trobat al CIM Vallès per bloquejar els accessos, ha acabat. Han estat gairebé quatre hores de protesta a les portes d'aquestes instal·lacions, situades a Santa Perpètua de Mogoda. 

Unes 600 persones, membres dels diferents CDR dels Vallesos com ara de Terrassa, Sabadell, Sant Quirze, Granollers o Berga s'han trobat en aquest emplaçament, a tocar de l'AP-7, després d'un primer punt de trobada a l'aparcament del centre comercial Alcampo de Sant Quirze del Vallès. Un cop han arribat a Santa Perpètua, s'han adreçat al CIM Vallès, però abans han fet un tomb per desplaçar-se per un camí de terra on tenien desenes de pneumàtics esperant-los.


En aquest moment s'ha viscut un episodi de tensió entre els membres del CDR que volien agafar els pneumàtics i els responsables d'una empresa de recollida, que es disposava a carregar-los a un camió. No obstant, n'han pogut agafar un bon munt, i els han dut fins els accessos del recinte, on els han col·locat i en el cantó nord fins i tot els han calat foc.
Durant la mobilització, s'han sentit crides contra el conseller d'Interior, Miquel Buch, com ara "Buch dimissió", així com d'altres com "el vostre conseller és a la presó", dirigides als diversos efectius policials desplaçats fins al CIM. La concentració, que ha acabat sense incidents destacats, ha tingut un episodi puntual de tensió. 


Ha estat quan un conductor d'una camioneta ha volgut entrar a les instal·lacions, intentant saltar-se la barricada de pneumàtics, fins i tot n'ha tret alguns. Això ha provocat la reacció dels membres del CDR i s'han escoltat escridassades. La intervenció de diversos agents dels Mossos d'Esquadra ha calmat els ànims i el transportista ha reculat i esperat, com la resta, que acabés la mobilització.  
 

Dues persones esperant per poder entrar al CIM Foto: Juanma Peláez


Poc després de les 13 hores, els manifestants han abandonat el lloc i les mateixes persones que esperaven s'han encarregat de retirar els pneumàtics per poder accedir al recinte. Tot plegat, sense cap incident greu, encara que alguns camioners empipats, perquè no podien fer la seva feina. 
 

L'entrada de vehicles a dins del CIM Foto: Juanma Peláez