1 de 10
aviació

Uns 60 avions rememoren la connexió de França amb les colònies a l'Aeroport de Sabadell

Han fet parada en un vol procedent de Tolosa

Els avions aterrats aquest dissabte | Aena
per Redacció, 1 d'octubre de 2018 a les 09:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 d'octubre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un total de 60 avios de l'Associació Raid Latécoère-Aéropostale han aterrat aquest dissabte a l'Aeroport de Sabadell, fent escala en el viatge amb el que reviuen l'esperit dels primers aviadors que portaven el correu des del sud de França a les colònies francòfones d'Àfrica. Durant anys, la línia Latécoère-Aéropostale va connectar, primer, Tolosa i el sud de França amb les colònies del nord-oest d'Àfrica i, després, amb Amèrica Llatina, i va realitzar el primer aterratge a Barcelona el 1918.

Per commemorar el centenari d'aquell vol, l'associació que es va crear per recordar aquelles aventures de l'aviació clàssica ha tornat a Catalunya i ha escollit Sabadell com a base per aterrar. Entre els 150 tripulants que integren el grup es troba Hervé de Saint-Exupéry, nebot nét del mític Antoine de Saint-Exupéry, autor del "Petit Príncep", que va ser oficial de l'Exèrcit de l'Aire Francès i instructor civil de vol.


Els aviadors de l'Associació Raid Latécoère-Aéropostale van iniciar ahir la versió actual del raid a Tolosa i planegen arribar a Dakar (Senegal) a primers d'octubre. segons ha informat en un comunicat. Cada dia tenen previst realitzar escales a les ciutats que antigament componien la ruta, com és el cas de Barcelona.

La ciutat de Sabadell ha donat la benvinguda a aquests aviadors en un acte organitzat per l'Aeroclub local, en col·laboració amb AENA i la Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya (FPAC).
Participació