Els núvols seran presents bona part del dia per acomiadar setembre

Tot i la nuvolositat es mantindrà la calor

Farà un cap de setmana assolellat
Farà un cap de setmana assolellat | Jordi Segura
Redacció
29 de setembre del 2018
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest diumenge de matinada i al llarg del matí la nuvolositat minvarà i tendirà a quedar serè o poc ennuvolat en conjunt. Tot i això, fins a migdia es mantindrà mig o puntualment molt ennuvolat al litoral central i al nord de la Costa Daurada, i a punts de l'interior hi haurà estrats baixos fins a primeres hores del matí. A partir del final del matí, es formaran nuvolades al sector central del litoral i prelitoral, així com a d'altres zones de muntanya del terç nord.

Fins a migdia és probable algun ruixat al sector central del litoral. A més, a partir de migdia, se n'esperen d'aïllats al sud de la Costa Brava que al llarg de la tarda i vespre es desplaçaran a d'altres punts del sector central del litoral i prelitoral. A més és possible algun ruixat a d'altres punts de l'interior del quadrant nord-est. Seran ruixats febles moderats en general, localment acompanyats de tempesta, i deixaran quantitats de precipitació minses o poc abundants. Tot i així, fins a migdia és possible que siguin localment fortes i abundants al litoral central i nord de la Costa Daurada.

La temperatura mínima serà similar o lleugerament més baixa, sobretot a Ponent i al terç sud. Es mourà entre els 5 i 10 ºC al Pirineu, entre els 7 i 12 ºC al Prepirineu, entre els 10 i 15 ºC a la depressió Central i al prelitoral nord, entre els 12 i 17 ºC al prelitoral i al litoral nord, i entre els 16 i 21 ºC al litoral. La temperatura màxima serà similar en general, o lleugerament més alta al prelitoral. Oscil·larà entre els 21 i 26 ºC al Pirineu, entre els 23 i 28 ºC a la resta del terç nord i al litoral, i entre els 26 i 31 ºC a la resta del país.