espai públic

Pas endavant per crear un nou parc i ampliar una escola al centre de Sabadell

S'ha aprovat en el ple de setembre

per Albert Segura, Sabadell, 27 de setembre de 2018 a les 19:44 |
Vista aèria de l'escola Miquel Martí i Pol, amb la zona a modificar, a la dreta | GoogleMaps
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de setembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El ple municipal de Sabadell ha donat llum verda a l'aprovació inicial la Modificació puntual del Pla General Municipal d'Ordenació de Sabadell en l'espai denominat MPG-103. Es tracta d'un tràmit que té com objectiu crear un parc amb zona verda i poder ampliar l'escola Miquel Martí i Pol, en l'espai comprès pels carrers Cervantes, Sant Pau i Zurbano, al centre de la ciutat.

"L'objectiu és obtenir el sòl per l'equipament educatiu de caràcter local, a més d'una part del sistema local viari, i una altra per a places i jardins urbans", ha explicat en sessió plenària el tinent d'alcalde Juli Fernàndez. Així, s'incorpora el pati de darrera del gimnàs Llenas, que actualment està sotmès a un procés d'expropiació, i que compta amb 798 metres quadrats.

 

Vista de l'espai afectat. Foto: Anna Mena


Pel que fa a l'expropiació de l'edifici del gimnàs, actualment està en tràmit i té un cost estimat d'uns 755.000 euros. "D'aquesta manera aconseguirem que un equipament educatiu de mil metres quadrats nous per a ampliar l'escola Miquel Martí i Pol", ha afegit Fernàndez.

El tràmit, segons va avançar l'alcalde, Maties Serracant, haurà de seguir una sèrie de tràmits que faran que els treballs no es puguin iniciar fins, com a mínim, el decurs d'un any.
 

Plànol de l'espai afectat. Foto: Ajuntament de Sabadell

 

Participació